Flere personer dræbt i amerikansk togulykke

Der er ifølge de lokale politimyndigheder flere omkomne og sårede.

Mindst tre personer skal være omkommet i togulykken i USA. (© Trooper Brooke Bova)

Et passagertog er afsporet i den amerikanske delstat Washington, rapporterer NBC News.

Flere af togets vogne er faldet ned over en motorvej og spærrer nu for trafikken.

Den lokale avis The News Tribune skriver, at der ifølge myndighederne er mindst tre omkomne blandt togets passagerer og også flere sårede. Nyhedsbureauet AP skriver dog, at der ifølge myndighederne er mindst seks personer er dræbt. Der er dog fortsat ingen officiel udmelding.

Også blandt bilisterne, på den vej, som toget faldt ned på, er der sårede, men ikke nogen meldinger om omkomne. Det oplyser den lokale sheriff på Twitter.

Et lokalt hospital i den amerikanske delstat Washington meddeler til CNN, at 77 personer er bragt ind efter togulykke, skriver Ritzau.

Et amerikansk tog er blevet afsporet på en motorvejsbro i USA. Der er angiveligt flere sårede. (© Trooper Brooke Bova)

Et øjenvidne, som CBS News har talt med, fortæller, at syv togvogne er afsporet.

Passageren Chris Karnes fortæller, at toget netop var kørt forbi byen DuPont og tilsyneladende var på vej ind i et sving.

- Pludselig mærker vi den knagende og knirkende lyd, og det føltes som om, vi var på vej ned af en bakke. Det næste, der sker, er, at vi bliver kastet ind sædet foran, vinduer går i stykker, vi stopper, og der fosser vand ud af toget. Folk skreg, fortæller han.

Det er et passagertog fra selskabet Amtrak, der er forulykket ved byen Tacoma i Washington, skriver Ritzau. Amtrak skriver i en meddelelse, at det er tog nummer 501, som er forulykket. Det kører fra Seattle til Portland.

Der er ingen meldinger om, hvad der forårsagede afsporingen.

Der holder biler på motorvejen. De kan tilsyneladende hverken komme frem eller tilbage. Delstaten Washingtons transportministerium opfordrer på sin hjemmeside alle til at undgå området.

Ulykken er sket før klokken 8 mandag morgen lokal tid, skriver AP.

/DR Nyheder/

Rettet klokken 19.25: Det fremgik tidligere af artiklen, at det var den lokale sheriff, der var ophavsmand til oplysningen om, at mindst tre personer er omkommet. Det er ikke korrekt, oplyser sheriffen på Twitter.