Flere rapporter om nytårs-overfald i Tyskland og Østrig

I Hamborg taler man om grupper af mænd, der gik bevist efter at forulempe kvinder til nytårsfesten i byen.

Mens mange tusinder havde det sjovt til den store nytårsfest foran Brandenburger tor i Berlin, ødelagde en gruppe mænd festen for flere kvinder, der har anmeldt seksuelle overgreb. (Foto: BRITTA PEDERSEN © Scanpix)

18 kvinder i den østrigske by Innsbruck har anmeldt seksuelle overgreb nytårsnat til politiet. Desuden har tysk politi fået flere meldinger om seksuelle forulempelser i både Hamborg og Berlin.

Meldingerne kommer et år efter skandalen i Køln, hvor mange hundreder kvinder ved nytårsfesten i byen 2015-2016 meldte, at de var blevet befamlet, chikaneret og i mange tilfælde røvet.

Overfaldene i Østrig denne nytårsaften fandt sted ved en stor nytårsfest midt i byen Innsbruck.

Ingen er endnu anholdt, men politiet leder efter en gruppe mænd på fem-seks personer, der beskrives som asiatiske, men man vil alligevel ikke udelukke, at de kan have nordafrikansk afstamning, lød det i går fra politiet på et pressemøde, skriver Tiroler Tageszeitung på sin hjemmeside.

På pressemødet oplyste politiet desuden, at man allerede har haft øje på flere mistænkte dog uden at gribe til anholdelse.

Koordinerede overfald

Samtidig opfordrede man folk til at sende eventuelt billede- og videomateriale ind.

- Vi vil være taknemmelige for alt, hvad vi får, sagde polititalmand Ernst Kranebitter.

Tre af de forulempede kvinder havde taget billeder af de mulige gerningsmænd, men desværre var kvaliteten for dårlig til at kunne identificere mændene. Ni af ofrene kom fra andre steder i Østrig, seks fra Sydtyrol, to fra Tyskland og en Schweiz - alle stod oppe foran scenen, da de blev rørt "uhensigtsmæssigt", som det hedder. Ifølge politiet var overfaldene koordinerede og skete ofte, hvis en kvinde var kommet væk fra sin gruppe af veninder.

90 betjente var udstationeret i Innsbruck på nytårsaften, 30 flere end sidste år.

Flygtede i panik

I Tyskland undgik man trods særdeles meget politi på gaderne heller ikke adskillige meldinger om seksuelle forulempelser nytårsaften.

I Hamborg skriver medierne ligefrem om, at flere grupper af 5-15 mænd decideret jagtede kvinder i gaderne omkring Reberbanen.

Ifølge Bild Zeitung flygtede flere af kvinderne i panik ind på diskoteker og barer.

- To af mine veninder blev forulempet. Nogle piger blev jagtet som dyr. Det gør mig forfærdelig trist, at det kan ske i Hamborg, siger en pige til avisen.

To anholdt i Berlin

De første meldinger gik på, at mændene verbalt forulempede kvinderne med grove seksuelle hentydninger, og siden er der kommet flere anmeldelser om direkte overgreb, hvor kvinderne er blevet gramset på brysterne og taget i skridtet. Flere er desuden blevet røvet og har fået stjålet deres punge og mobiltelefoner.

Hidtil er der kommet anmeldelser fra 18 kvinder, skriver Jyllands-Posten, heraf er seks mellem 18 og 24 år. Vidner oplyser, at overfaldsmændene var udlændinge, sandsynligvis nordafrikanere.

Også i den tyske hovedstad, Berlin, er mindst seks kvinder blevet seksuelt forulempet til den store nytårsfest ved Brandenburger Tor, skriver Bild. Her kunne to kvinder på stedet udpege gerningsmændene over for politiet, som med det samme kunne anholde en 20-årig og 26-årig mand.