Flere tusinder er på gaden i Storbritannien: "Skam dig, Boris Johnson"

Briterne demonstrerer i protest mod beslutningen om at suspendere parlamentet.

Demonstranter har lavet en dukke af premierminister Boris Johnson, som de bærer gennem det centrale London. (Foto: NIKLAS HALLE'N © Scanpix)

Tusinder af demonstranter er gået på gaderne i flere byer i Storbritannien - blandt andet i Manchester, Leeds, York og Belfast.

Også foran premierministerboligen på Downing Street 10 i det centrale London har flere tusinder demonstranter samlet sig:

- Skam dig, Boris Johnson, lyder den kontante besked.

  • Anti-brexit demonstranter foran premierministerens bolig i Downing Street 10 i det centrale London. (Foto: VICKIE FLORES © Scanpix)
  • En demonstrant holder et skilt op med en subtil holdning til premierminister Boris Johnson. (Foto: NIKLAS HALLE'N © Scanpix)
  • En demonstrant har været kreativ og brugt Edvard Munchs maleri "Skriget" som dystopisk billede på brexit. (Foto: HENRY NICHOLLS © Scanpix)
  • Der er også pro-brexit demonstranter på gaden i det centrale London. De er klart i undertal ved dagens demonstrantioner. (Foto: VICKIE FLORES © Scanpix)
1 / 4

Demonstrationerne var varslet og kommer i kølvandet på Boris Johnsons beslutning om at suspendere parlamentet midt i 11. time af brexit-forhandlingerne.

En lang række parlamentsmedlemmer fra både oppositionen og fra Johnsons eget konservative parti har protesteret over beslutningen. De kalder den for en skandale og for udemokratisk.

Suspenderingen af parlamentet er ikke videre kuriøs, men det er timingen og længden af den.