Flertal i komite vil have Brasiliens præsident for rigsret

Brasiliens præsident, Dilma Rousseff, er tættere på at komme for en rigsret.

Dilma Rousseff, præsident i Brasiilen, er kommet tættere på en rigsretssag, efter at et flertal i en kongreskomite har afgjort, at der er grundlag for en sag. (Foto: Fernando Bizerra Jr. © Scanpix)

Et flertal i en komité i den brasilianske kongres har stemt for, at der er grundlag for at indlede en rigsretssag mod præsident, Dilma Rousseff, for at have overtrådt budgetlove for at sikre sig et genvalg i 2014.

Med stemmerne 38-27 gav komitéen grønt lys til en eventuel rigsretssag, og det er nu op til medlemmerne af underhuset i kongressen at afgøre, om Dilma Rousseff skal granskes i en rigsretssag.

Hvis to tredjedele af medlemmerne stemmer for, vil spørgsmålet blive sendt videre til senatet. Dilma Rousseff vil blive suspenderet fra præsidentposten, hvis et simpelt flertal i senatet stemmer for.

Det kræver 342 stemmer i underhuset, der formentlig stemmer søndag, at godkende rigsretssagen.

Ifølge nyhedsbureauet AFP viser den seneste rundspørge blandt de 513 medlemmer af underhuset, at 292 vil stemme for, mens 115 er imod. For at undgå en rigsretssag skal 172 stemme nej til at gå videre med sagen.

Dermed ligger præsidentens videre skæbne i hænderne på de 96 personer, der endnu ikke har taget stilling eller ikke ønsker at oplyse deres holdning.

/ritzau/Reuters

Facebook
Twitter