Florida-guvernør beder om hjælp til at bekæmpe zika-spredning

14 personer menes at have fået zikavirus af myggebid. Floridas guvernør beder nu om hjælp.

I Wynwood-området ved Miami i Florida er man gået i gang med at sprøjte mod myg i et forsøg på at komme zika-virus til livs. (Foto: Joe Raedle © Scanpix)

I den amerikanske delstat Florida har man nu registreret 14 personer, der menes at være smittet af zikavirus fra myggebid i et område omkring storbyen Miami.

Floridas guvernør, Rick Scott, oplyser, at man har konstateret ti nye tilfælde siden fredag, hvor myndighederne havde konstateret tre mænd og en enkelt kvinde, der tilsyneladende havde fået zikavirussen fra myggebid.

Tidligere har man registreret flere end 1.600 smittede i USA, men det er første gang, de amerikanske myndigheder registrerer smittede, der menes at have fået virussen fra lokale myg.

Floridas guvernør har bedt det amerikanske center for sygdomskontrol (CDC) om hjælp til at bekæmpe problemet. Gravide opfordres allerede nu til at holde sig væk fra et område lidt nord for det centrale Miami.

Rick Scott har bedt de amerikanske sundhedsmyndigheder om at sende et hold specialister, der skal hjælpe med at begrænse smittens spredning.

Borgere og turister i Florida er blevet opfordret til at indlevere urinprøver i bestemte dele af delstaten, så myndighederne kan fastslå omfanget af spredningen.

I sidste uge frarådede britiske myndigheder gravide at tage på unødvendige rejser til Florida.

Hos Statens Serum Institut mener man, at der er for tidligt at opdatere rejsevejledningen til Florida.

/ritzau/

Facebook
Twitter