Flugten over Middelhavet har kostet 2000 livet i år

Omkring 188.000 flygtningen er i 2015 blevet reddet på Middelhavet i deres forsøg på at komme til Europa, siger Den Internationale Organisation for Migration.

2000 flygtninge har mistet livet på Middelhavet i år. Men der har været en nedgang i antallet af døde siden maj. (Foto: Marco Di Lauro © 2005 Getty Images)

I år er der indtil nu omkommet 2.000 flygtninge og migranter under forsøg på at krydse Middelhavet, viser nye tal fra Den Internationale Organisation for Migration (IOM).

- Vi har i denne uge desværre nået en milepæl, hvor 2.000 migranter og flygtninge er omkommet, siger en talsperson for IOM, Itayi Virri.

Organisationen siger, at omkring 188.000 er blevet reddet på havet i deres forsøg på at komme til Europa i år. De fleste - 97.000 - ankom til Italien, mens der er kommet 90.500 til Grækenland.

På samme tidspunkt sidste år var antallet af omkomne 1607. I alt mistede 3.279 livet i 2014.

Nedgang i antallet af døde

Men selv om tallet for årets første syv måneder er højere end samme periode sidste år, er der ifølge IOM's Itayi Virri tegn på, at det er gået bedre de seneste måneder.

- Der har været en nedgang i antallet af døde siden maj - sandsynligvis på grund af flere EU- og Frontex-skibe i området.

Nedgangen i tallene for de omkomne i de seneste måneder, viser, at redningsarbejdet har fungeret, siger rådgivere i den norske hjælpeorganisation Flyktninghjelpen til NTB.

Bruger synkefærdige fartøjer

Den centrale rute fra Libyen til Italien har vist sig at være den dødeligste med over 1930 omkomne, mens omkring 60 er omkommet under forsøg på at nå til Italien.

IOM bekræfter medierapporter om, at menneskesmuglere i de fleste tilfælde bruger synkefærdige fartøjer, hvilket øger risikoen for at dø på rejsen.

- Det er uacceptabelt, at folk på flugt fra konflikt, elendighed og forfald skal gennemgå sådanne lidelser og så dø på tærskelen til Europa, siger IOM's generaldirektør, William Lacy Swing.

/ritzau/AFP

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk