Flygtninge løber mod skoler i Gaza for at finde ly

Israel har genoptaget luftbombardementerne af Gaza, efter tre dage lang våbenhvile løb ud fredag morgen.

Kraftige luftbombardementer over Gaza fredag middag. Imens flygter mange palæstinensere tilbage på skolerne. (© Scanpix)

Israelsk militær er igen begyndt at bombe særligt udpegede mål i Gaza.

Det sker, efter en tre dage lang våbenhvile er løbet ud, og militante fra Hamas fredag morgen affyrede raketter ind over grænsen til Israel.

Den britiske avis The Guardians korrespondent i Gaza, Jason Burke, melder om palæstinensiske flygtninge, der løber tilbage mod skoler for at søge ly for de israelske angreb.

Mange af skolerne blev bombet før våbenhvilen af Israel på trods af, at FN i flere omgange oplyste om koordinaterne.

Dreng meldes dræbt

Ifølge nyhedsbureauet Reuters oplyser palæstinensiske hospitalskilder, at en 10-årig dreng har mistet livet i Gaza By efter israelske bombardementer.

Ødelæggelserne i Gaza er enorme. (© Scanpix)

Omvendt oplyser israelsk militær, at militante fra Hamas har affyret mindst 18 raketter, og at deres særlige missilforsvar har skudt to af dem ned.

- Vi vil fortsætte med at ramme Hamas og deres infrastruktur og genoprette sikkerheden for de israelske borgere, siger Peter Lerner, talsmand for det israelske militær.

Knap 2.000 er dræbt

Hamas meddelte tidligere på dagen, at organisationen ikke ønskede at forlænge våbenhvilen, fordi Israel ikke lever op til en række krav.

Det drejer sig blandt andet om, at Hamas vil have en israelsk-egyptisk blokade af Gaza ophævet, og at omkring 100 palæstinensiske fanger skal frigives fra israelske fængsler.

Israel afviser at forhandle om en forlænget våbenhvile, når Hamas fortsætter med at affyre raketter ind over israelsk territorium.

Den tre dage lange våbenhvile var den foreløbige afslutning på de kampe mellem Israel og Hamas, der har kostet 1.886 palæstinensere og 67 israelere livet.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk