Flygtninge strømmer til Grækenland: Regeringen slår alarm

Hjælpeorganisationerne i Grækenland har svært ved at klare de mange flygtninge

Et lille flygtningebarn hjælpes ombord på et græsk kystvagtskib fra en gummibåd på vej til øen Lesbos fra Tyrkiet (Foto: Str © Scanpix)

På grænsen mellem Grækenland og nabolandet Makedonien venter næsten 3.000 flygtninge . Men kun 100 personer om dagen får lov til at komme over grænsen.

I øjeblikket er næsten 20.000 flygtninge strandet i Grækenland, fordi Makedonien og andre Balkan-lande har lukket deres grænser:

Klik på play.

Det har fået den græske migrationsminister Ioannis Mouzalas helt op det røde felt.

"Et lager af sjæle"

- Vi vil ikke acceptere, at Grækenland bliver et nyt Libanon i Europa - et lager af sjæle, siger han.

I hovedstaden Athen arbejder Dan Biswas som projektkoordinator i organisationen Faros - det betyder "Fyrtårn" på græsk.

Faros-projektet giver hjælp til uledsagede flygtningebørn i Grækenland. Det sker bl.a. ved opsøgende arbejde i Athens gader og parker.

- Situationen er rigtig presset lige nu. Foreløbig er der i år kommet over 101.000 flygtninge og migranter til Grækenland, siger Dan Biswas.

Overfyldte modtagecentre

Og lukningen af grænsen til Makedonien har ført til, at mange modtagecentre på fastlandet er helt overfyldte, siger han.

4.000 flygtninge ankommer hver dag i synkefærdige både fra Tyrkiet til en af de græske øer - også til Lesbos, hvor Fanny Fauli de sidste tre måneder har arbejdet som frivillig for organisationen Starfish - altså "Søstjerne":

- Udover at have haft en traumatiserende rejse over vandet, er flygtningene udmattede på forhånd, når de ankommer, siger Fanny Fauli.

Foreløbig tyder intet på, at strømmen af flygtninge til Grækenland vil blive mindre.

Knap 3.000 flygtninge venter ved grænsen mellem Grækenland og Makedonien. Men kun 100 om dagen kommer over den.

Opslået af DR Nyheder på 26. februar 2016