Flyselskaberne vil flyve trods asken

De europæiske flyselskaber, der ikke må flyve på grund af vulkanasken, kræver, at myndighederne overvejer flyveforbuddet én gang til.

Lufthansa-fly parkeret i lufthavnen i München, mens 63.000 flyvninger i Europa har været ramt af aflysninger. (Foto: Oliver Lang © Scanpix)

De hårdt plagede flyselskaber i Europa vil have deres fly på vingerne. Flyveforbuddet er for drastisk, mener de.

Siden i torsdags har de været ramt af flyveforbuddet, som myndighederne har indført i store dele af det europæiske luftrum på grund af asken fra den islandske vulkan. Nu vil selskaberne have myndighederne til at tygge på forbuddet en gang til.

- Europas flyselskaber og lufthavne regner sikkerhed for en absolut prioritet, men selskaberne stiller spørgsmål ved omfanget af de restriktioner, der i øjeblikket er indført, hedder det i en erklæring fra Forbundet af Europæiske Flyselskaber (AEA).

Kræver ikke samme restriktioner

- Det islandske vulkanudbrud er ikke en enestående begivenhed, og de procedurer, der gælder andre dele af verden ved vulkanudbrud, synes ikke at kræve restriktioner som de, der er indført i Europa, siger AEA, som har 36 store europæiske flyselskaber som medlemmer.

- Flyselskaber må kunne flyve, hvor det er sikkert at flyve, og træffe beslutninger i overensstemmelse hermed. Det er, hvad passagererne kræver af os, hedder det videre.

AEA påpeger, at 63.000 flyvninger er aflyst siden i torsdags, at millioner af passagerer er berørt, og at flyveforbuddet har en ødelæggende konsekvens for luftfartsindustrien.

Ulrich Schulte-Strathaus, der er AEA's chef, henviser desuden til, at flere flyselskaber har gennemført testflyvninger, og at disse flyvninger ikke har registreret noget unormalt.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk