Flytragedie koster mindst 140 livet i Indonesien

122 mennesker var om bord på et fly, der styrtede ned på Sumatra. Otte på jorden har også mistet livet.

Otte på jorden har også mistet livet efter flystyrtet. (Foto: ANTARA FOTO © Scanpix)

122 personer om bord på et indonesisk militærfly er blevet bekræftet døde, efter at flyet tirsdag styrtede ned i byen Medan på Indonesiens største ø, Sumatra, to minutter efter at det var lettet.

En talsmand for politiet i byen siger til AFP, at dødstallet har passeret 140.

- Vi har modtaget 141 lig, siger Agustinus Tarigan til nyhedsbureauet ved et lokalt hospital. Ifølge nyhedsbureauet dpa er det officielle dødstal for tragedien nået op på 130, da også otte mennesker, der befandt sig på jorden, er omkommet i ulykken.

Det er militærtalsmand luftmarskal Fuad Basya, der over for dpa bekræfter, at mindst 130 mennesker har mistet livet. Det militære transportfly af typen Hercules C-130 forulykkede tirsdag morgen dansk tid. En lokal tv-kanal bragte billeder af huse og et hotel i flammer.

Indhyllet i sort røg

Kvarteret var indhyllet i sort røg. Det fremgik af billederne, at styrtet udløste et flammehav i byen. Hundredvis af redningsarbejdere deltager i arbejdet med at finde overlevende. AFP skriver, at flyet bragede ned i et nybygget område i millionbyen og blandt andet ramte et hotel og en massageklinik.

Ifølge indonesiske medier havde piloten bedt om tilladelse til at vende om på grund af et teknisk problem.

- Det passerede flere gange i lav højde, sagde Elfrida Efi, som er receptionist på hotellet Golden Eleven, tidligere tirsdag til Reuters.

- Der udbrød brand, og vi kunne se sort røg. Tredje gang vi så det, styrtede det ned i hotellets tag og eksploderede, sagde Efi videre.

Bygget for 51 år siden

Flyet lettede fra en luftbase i Medan med kurs mod øen Netuna. Det ramte jorden fem kilometer derfra, fortalte Fuad Basya tirsdag til nyhedsbureauet AFP.

I første omgang var meldingen, at der blot var 12 personer om bord på flyet, men det tal steg markant sidenhen. Ifølge landets luftfartsmyndigheder har militæret og politiet haft i alt ti styrt med døde til følge i de seneste ti år.

Dermed kan ulykken måske sætte gang i en debat om flysikkerheden i landet, hvor mange gamle maskiner fortsat er i drift både i militæret og i den kommercielle flytransport.

Det forulykkede fly blev ifølge Reuters bygget for 51 år siden. /ritzau/

FacebookTwitter