FN: 3000 flygtninge til Makedonien om dagen

Makedonien er allerede hårdt belastet, og tilstrømningen af flygtninge ventes ikke at aftage.

Trykket på Makedonien fortsætter de kommende måneder. (Foto: © Vassil Donev, Scanpix)

Op mod 3000 flygtninge ventes at strømme til Makedonien hver eneste dag i de kommende måneder. Makedonien måtte forleden erklære undtagelsestilstand ved grænsen mod Grækenland, og hæren blev sat ind for at kontrollere det store antal flygtninge, der forsøger at komme ind i landet.

Det lader ikke til, at antallet af flygtninge bliver færre fremover. - Vi ser ingen ende på tilstrømningen af folk i de kommende måneder, siger Melissa Fleming, der er talsperson for FN's Flygtningehøjkommissariat (UNHCR), som ikke ser nogen nedtrapning af krisen i Syrien og i Irak. Samtidig peger hun på forværrede tilstande for syriske flygtninge i Tyrkiet, Jordan og Libanon.

På et pressemøde i Geneve opfordrede Melissa Fleming til en retfærdig fordeling af flygtninge blandt EU's medlemslande. - Vi vurderer, at de rigtige foranstaltninger er taget, og at dette er noget Europa kan klare, sagde hun ifølge Reuters. Tysklands kansler Angela Merkel og den franske præsident Fancois Hollande mødtes i aftes til topmøde med flygtningeproblematikken på dagsordenen.

De var enige om en ligelig fordeling af flygtningebyrden mellem landene, som må stå sammen og hjælpe hinanden. Hvordan står endnu uklart.