FN advarer: Yemen er på randen til et sammenbrud

80 procent af Yemens befolkning har brug for humanitær hjælp. 370.000 børn er underernærede, siger FN.

Krigens parter har afvist en såkaldt køreplan for fred. Indtil videre har næsten 7000 mennesker har mistet livet i borgerkrigen. (Foto: HOUTHI GROUP © Scanpix)

Ikke mindre end 80 procent af Yemens befolkning har behov for humanitær hjælp, siger FN's nødhjælpschef, Stephen O'Brien.

O'Brien, der mandag talte om krisen i Yemen i FN's Sikkerhedsråd, advarer om, at det krigshærgede land står på randen af et sammenbrud.

- Det er på høje tid, at parterne begynder at tage hensyn til Yemens civilbefolkning frem for noget andet og når til enighed om en omfattende fredsaftale, siger O'Brien.

Han tilføjer, at det, der er tilbage af infrastruktur, økonomi og sociale tjenester, kun kan reddes af en fredsaftale.

FN's opgørelser viser, at 80 procent af Yemens befolkning har behov for humanitær hjælp. Det er 21 millioner mennesker. Blandt dem er 370.000 underernærede børn.

Der er bekræftet 61 tilfælde af kolera i landet - samt 1700 mulige tilfælde af sygdommen.

Krigens parter har afvist en såkaldt køreplan for fred.

Næsten 7000 mennesker har mistet livet i borgerkrigen.

Styrker, som er loyale over for præsident Abd-Rabbu Mansour Hadi, kæmper mod Houthi-oprørere og styrker, som er loyale over for landets tidligere præsident Ali Abdullah Saleh.

En saudi-ledet koalition indledte i foråret 2015 angreb i Yemen til fordel for præsident Hadi. Han blev i slutningen af 2014 tvunget på flugt af houthierne.

/ritzau/AFP

FacebookTwitter