FN: Antal af flygtninge til Vesten kan slå rekord i år

Et stadigt stigende antal asylansøgere strømmer til industrilandende, som må forberede sig på udviklingen.

Antallet af flygtninge til Vesten risikerer at slå rekord i år, vurderer FN-s flygtningehøjkommisariat UNHCR. (Foto: Sedat Sunia © Scanpix)

Op mod 700.000 asylansøgere kan potentielt have sat kursen mod verdens industrilande, når året er omme.

Det viser en ny rapport fra FNs Højkommissariat for Flygtninge, UNHCR, som bliver offentliggjort fredag.

For antallet af flygtninge fortsætter med at stige og kan vise sig at slå en to årtier gammel rekord, lyder det fra organisationen på baggrund af tal fra 44 regeringer i Europa, Nordamerika og dele af Asien og Stillehavsområdet.

Stigning på 24 procent

I de 44 lande er der i løbet af 2014s første seks måneder 330.700 mennesker, som har ansøgt om at få status som flygtninge.

Det svarer til en stigning på 24 procent sammenlignet med samme periode sidste år, skriver det tyske nyhedsbureau dpa.

Fortsætter tendensen vil 2014 blive et rekordår målt på antallet af flygtninge og dermed slå antallet af mennesker på flugt siden krigene på Balkan, der i første halvdel af 1990erne førte til Jugoslaviens sammenbrud.¨

Kommer især fra Syrien og Irak

Det er særligt konflikterne i Syrien og Irak, der har drevet mennesker på flugt. Ifølge rapporten kan det samlede omfang lyde på 700.000 asylansøgere i slutningen af året.

- Det internationale samfund må forberede sig på, at der i de kommende måneder vil komme flere og flere mennesker, som søger om tilflugt og beder om hjælp, siger FNs flygtningehøjkommissær, Antonio Guterres, ifølge dpa.

Rapporten kommer samtidig med, at en række danske borgmestre i Berlingske advarer regeringen om, at kommunerne ikke har kapacitet til at modtage så mange flygtninge, som det har været tilfældet hen over sommeren.

Udlændingestyrelsen regnede oprindeligt med, at landets 98 kommuner i alt skulle tage imod 3000 flygtninge i 2014, men det tal er allerede blevet opjusteret til 4400 flygtninge.

/ritzau/

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk