FN: Antal sultende i verden falder

I 2010 er der 98 millioner færre mennesker i verden, der sulter i forhold til i 2009. Det fremgår af en rapport fra FN's Fødevare- og Landbrugsorganisation FAO.

FN's Fødevare- og Landbrugsorganisation (FAO) glæder sig over, at der nu er næsten 100 millioner færre sultne i verden. (Foto: © Mohamed Dahir, Scanpix)

For første gang i 15 år falder antallet af mennesker, der sulter, fremgår det af en ny rapport fra FN's Fødevare- og Landbrugsorganisation (FAO).

FAO skønner, at omkring 925 millioner mennesker i 2010 hver dag går sultne i seng. Det er et fald på 98 millioner mennesker i forhold til 2009, hvor et rekordstort antal mennesker sultede - nemlig 1,02 milliarder mennesker. Det højeste antal i fire årtier.

FAOs rapport offentliggøres samme dag, som ActionAid International, en international ngo, som Mellemfolkeligt Samvirke, er en del af, i en rapport beregner, hvad sult "koster" udviklingslandene.

Støtte til smålandbrug

- Det er en rigtig god nyhed, at 98 millioner færre sulter i verden. Men at 925 millioner mennesker stadig går sultne i seng, er 925 millioner gode grunde til at handle. Det skal ske gennem en massiv og målrettet støtte til smålandbrug. Sult koster hvert år udviklingslandene mindst 2.600 milliarder kroner. Det er 10 gange så meget, som det vil koste at halvere den og dermed nå det første 2015-mål, siger generalsekretær i Mellemfolkeligt Samvirke, Frans Mikael Jansen.

Han henviser til FN's 2015-mål om blandt andet at halvere ekstrem fattigdom og sult i verden. Målene blev vedtaget af verdens ledere i 2000. I næste uge samles verdens ledere for at gøre status over, hvor langt verden er kommet i kampen for at opfylde de i alt otte 2015-mål.