FN-appel: Giv os adgang til sultne syrere i Damaskus

Indbyggere i Yarmuk har akut brug for mad, lyder det fra FN-organisation, der advarer om katastrofe.

Damaskus-forstaden Yarmuk er belejret, og derfor har FN ikke adgang til den. Her er et billede fra den 1. februar, som viser en person gå væk med en kasse nødhjælp. (Foto: AFP PHOTO / HO / UNRWA © Scanpix)

Det er ikke kun i byen Homs, at syrere lider alvorligt under belejring og akut mangel på mad, også i Damaskus-forstaden Yarmuk kan situationen - igen - udvikle sig til en humanitær katastrofe.

Med den besked har FNs organisation til hjælp for palæstinensiske flygtninge (UNRWA) sendt en appel om adgang til området, hvortil nødhjælpen blev afskåret for en uge siden.

- I over en uge har vi ikke været i stand til at uddele fødevarer i Yarmuk, og det kan ende katastrofalt for de civile, der er fanget i konflikten og desperat afhængige af UNRWA, siger FN-organisationens talsmand Chris Gunness.

- UNRWA sender en klar appel til myndighederne og alle berørte parter om straks og uhindret at tillade organisationen at omdele nødhjælp til civilbefolkningen inde i Yarmuk.

- Stop belejringen

Yarmuk betegnes som en palæstinensisk flygtningelejr, men er i realiteten et boligområde med almindelige beboelsesejendomme i Syriens hovedstad, Damaskus.

FNs hjælpeorganisation for palæstinensiske flygtninge i Mellemøsten og andre organisationer har flere gange appelleret til, at den syriske regering ophæver belejringen af Yarmuk.

Fredag i sidste uge fik FN og Røde Kors efter lang tids belejring omsider adgang til byen Homs, hvorfra de har evakueret beboere og leveret nødhjælp og fødevarer.

Adgangen til byen kom i stand via en våbenhvile, som oppositionen og regeringen havde forhandlet under den internationale fredskonference i Geneve.

/ritzau/AFP