FN beder Australien give asyl til saudiarabisk kvinde på flugt

18-årig kvinde på flugt fra sin familie vil formentligt få asyl i Australien efter drama i Bangkoks lufthavn.

FN har anmodet Australien om at overveje at give asyl til en 18-årig saudiarabisk kvinde på flugt fra sin familie. (Foto: © handout, Ritzau Scanpix)

FN har anmodet Australien om at overveje at give asyl til en 18-årig saudiarabisk kvinde på flugt fra sin familie. Kvinden, der er i Bangkok, siger, at hendes familie vil slå hende ihjel.

Teenageren Rahaf Mohammed al-Qunun ankom til Bangkok i sidste weekend og anmodede om asyl. Hun sendte en række budskaber ud på Twitter om, at hun var i livsfare, hvilket førte til en kampagne for hendes sag på de sociale medier.

Thailands immigrationschef, Surachate Hapkarn, sagde i første omgang, at kvinden var blevet afvist, fordi hun ikke havde de nødvendige papirer.

Den 18-årige barrikaderede sig på et tidspunkt i et hotelværelse for at forhindre myndighederne i at sende hende tilbage til hendes familie, som er i Kuwait.

De thailandske myndigheder meddelte derefter, at de ville vente med at sende hende tilbage, og UNHCR, som er FN's Flygtningehøjkommissariat, blev involveret i sagen.

Australien overvejer at give asyl

Kvinden forlod sit hotelværelse i Bangkoks lufthavn i selskab med ansatte fra UNHCR.

Australien siger, at det overvejer at give asyl til den 18-årige, hvis UNHCR vurderer, at hun er flygtning.

Det australske indenrigsministerium bekræfter over for Reuters, at UNHCR har rettet henvendelse om asyl til Rahaf Mohammed al-Qunun.

Rahaf Mohammed al-Qunun siger, at hun flygtede fra Kuwait, da hun var på besøg i landet med sin familie. Hendes plan var at rejse til Thailand og derfra videre til Australien, hvor hun ville søge asyl.

- De vil dræbe mig. Mit liv er i fare. Min familie truer med at dræbe mig over de mest basale ting, siger hun.

/ritzau/Reuters