Tema Krigen i Syrien

FN-chef er forfærdet over uhyggelig eskalering i Aleppo

FN's generalsekretær, Ban Ki-moon, er rystet over den militære eskalering i syrisk storby, siger talsmand.

Oprørerne i Aleppo siger, at de har været udsat for de mest intense luftangreb med de mest voldsomme bomber i krigen, siden regimet i Damaskus har indledt en ny offensiv.​ (Foto: Andrew Kelly © Scanpix)

Intensiverede bombeangreb mod mål i den syriske storby Aleppo møder kritik fra FN's generalsekretær, Ban Ki-moon.

Han er "forfærdet over den uhyggelige militære eskalering" i den krigshærgede by. Det siger hans talsmand ifølge nyhedsbureauet Reuters lørdag efter flere dages blodige angreb.

- Siden den syriske hærs meddelelse om at indlede en offensiv for at få kontrol over den østlige del af Aleppo har der været adskillige oplysninger om luftangreb, hvor brugen af brandbomber og avanceret udstyr som bunkerbomber har fundet sted, siger talsmand Stephane Dujarric.

Bunkerbomber er store bomber, der kan bryde igennem hårdt materiale og ramme mål under jordens overflade såsom bunker eller militære lagre.

Generalsekretæren advarede samtidig om, at brugen af disse våben mod civile måske kan være en krigsforbrydelse. Det skriver nyhedsbureauet AFP.

De seneste dages intensiverede angreb mod Aleppo har dræbt adskillige civile. Ifølge Syriens Observatorium for Menneskerettigheder har mindst 45 mennesker mistet livet i angreb lørdag. Kilder i Aleppo rapporterer om 200 dræbte, skriver Reuters.

Samtidig er vandværker blevet ødelagt, så knap to millioner mennesker ifølge FN's børneorganisation, Unicef, ikke har adgang til rent vand.

Oprørerne i Aleppo siger, at de har været udsat for de mest intense luftangreb med de mest voldsomme bomber i krigen, siden regimet i Damaskus har indledt en ny offensiv.

/ritzau/