Tema Krigen i Syrien

FN-chef: USA og Rusland må redde våbenhvilen i Syrien

Især USA og Rusland må øge presset på de syriske parter for at få våbenhvilen på plads igen, siger Ban Ki-moon.

FN generalsekretær Ban Ki-moon opfordrer USA og Rusland til at gøre mere for at sikre våbenhvilen i Syrien. (Foto: Salvatore Di Nolfi © Scanpix)

FN's generalsekretær, Ban Ki-moon, sender en indtrængende bøn til USA og Rusland om at gøre, hvad de kan for at få den syriske våbenhvile tilbage på sporet.

I Syrien fortsatte regimets luftangreb mod de oprørskontrollerede del af storbyen Aleppo. Alene i den seneste uge meldes flere hundrede civile dræbt af det syriske styres bomber og oprørsgruppers angreb mod regeringskontrollerede områder.

Inden weekenden meddelte USA og Rusland, at de har planer om at forstærke den våbenhvile, der blev indført 27. februar, men som kun gælder for regionerne omkring hovedstaden Damaskus og kystbyen Latakia.

Det er ikke nok, mener Ban Ki-moon.

- Han er dybt bekymret over den farlige optrapning af kampe i og omkring Aleppo og de utålelige lidelser, det forårsager for civile, siger Bans talsmand Stephane Dujarric.

I morgen mødes generalsekretærens særlige udsending til Syrien, Staffan di Mistura, med Ruslands udenrigsminister, Sergej Lavrov, i Moskva.

USA's udenrigsminister, John Kerry, var i Genève mandag, hvor han blandt andet mødtes med Mistura og arabiske ministre i håb om at få stoppet kamphandlingerne i Aleppo.

/ritzau/NTB