FN er bekymret over madmangel i belejrede Falluja i Irak

Prisen på hvede i den belejrede irakiske by Falluja var i marts seks gange højere end i december, skriver FN.

En irakisk soldat på sin post vest for Falluja. FN advarer nu om madmangel for de ca. 60.000 mennesker, som bor i byen. (Foto: STRINGER © Scanpix)

Tusindvis af mennesker i den belejrede by Falluja i Irak mangler mad, og situationen er ekstremt bekymrende, melder FN's Fødevareprogram (WFP).

60.000 mennesker menes at være ramt af krisen, som ifølge FN sandsynligvis vil blive værre.

Byen har siden sidste år været under den ekstremistiske gruppe Islamisk Stats kontrol. Iraks hær har omringet byen sammen med shiamilitser støttet af Iran.

Prisen på hvede var i sidste måned ifølge WFP seks gange højere, end den var i december, og indbyggerne mangler også sukker, ris, linser og olie.

- Nødhjælp er ikke nået frem til Falluja, siden regeringen erobrede den nærliggende by Ramadi i december 2015. Dermed blev forsyningsvejen afskåret af irakiske styrker og væbnede grupper, som forhindrer civile i at forlade byen, hedder det i rapporten.

Det bekræftes i statusrapporten, at folk på det seneste er blevet forhindret i at forlade Falluja.

I sidste uge udsendte Human Rights Watch en rapport fra byen. Af den fremgår det, at beboerne laver suppe på græs, og de forsøger at bage brød på mel fremstillet af daddelfrø.

/ritzau/Reuters