FN: Ét menneske ud af 11 får ikke nok at spise

Ifølge WHO kan coronavirus være årsag til, at yderligere 132 millioner mennesker kan blive underernærede i år.

Beboere i et slumkvarter i den brasilianske millionby Rio de Janeiro står i kø for at modtage et gratis måltid mad under coronaudbruddet. (Foto: REUTERS/Pilar Olivares © REUTERS/Scanpix + Wikimedia (Creative Commons))

Næsten 690 millioner mennesker i verden - svarende til omkring ét menneske ud af 11 - havde ikke nok at spise sidste år.

Det fremgår af FN's årsrapport om fødevaresikkerhed, som fem FN-organisationer, heriblandt fødevare- og landbrugsorganisationen FAO, står bag.

- Efter årtier med en lang nedgang er antallet af mennesker, der sulter, langsomt steget siden 2014, lyder det i rapporten.

Coronapandemi gør det værre

Tallet er steget med 60 millioner på fem år, viser FN-rapporten.

Oven i det har coronapandemien forværret den i forvejen negative tendens, skriver FN.

Yderligere op mod 132 millioner mennesker kan blive underernærede i år.

Hvis den udvikling fortsætter, vil det være umuligt at nå målet om at udrydde sult senest i 2030. I stedet risikerer man, at hver tiende af verdens indbyggere - eller knap 900 millioner mennesker - er ramt af sult til den tid.

Flere vil sulte i Afrika

I Afrika kan hver fjerde komme til at sulte. I dag er det knap hver femte eller 19 procent. Det er dobbelt så mange som i resten af verden i gennemsnit.

Når man også tæller de mennesker med, der lider af moderat fødevareusikkerhed, er antallet af mennesker, der ikke har mad nok, helt oppe på to milliarder på verdensplan i dag.

Ikke alene har folk ikke mad nok, de har ikke sund og næringsrig mad nok, påpeger FN.

/ritzau/

Facebook
Twitter