FN evakuerer civile fra belejrede byer i Syrien

Syge og sårede er blandt de omkring 500 mennesker fra fire belejrede byer i Syrien, som FN nu hjælper ud.

De sårede skal først til Damaskus og siden videre til Idlib, der er under oprørskontrol. (Foto: MOHAMED AL-BAKOUR © Scanpix)

FN begyndte onsdag at evakuere op mod 500 mennesker, heriblandt sårede indbyggere og deres familiemedlemmer, fra fire syriske byer, som er under belejring.

To af de fire byer, Zabadani og Madaya tæt ved hovedstaden Damaskus, er belejret af regeringsstyrker, mens de to andre, Fuaa og Kefraya i Idlib-provinsen, er omringet af oprørere.

En journalist fra nyhedsbureauet AFP, som befinder sig i udkanten af Zabadani, oplyser, at de første 25 mænd blev evakueret fra byen onsdag eftermiddag.

15 af dem var unge mænd og 10 andre var ældre mænd, som alle havde behov for lægehjælp.

I Madaya, som er kontrolleret af oprørere men belejret af præsident Bashar al-Assads styrker, kørte syv hvide busser ud med snesevis af mænd, kvinder og børn.

En aktivistgruppe i byen, som for nylig var ramt af alvorlig hungersnød, skriver på Facebook, at de evakuerede er sårede og deres familier. De skal først til Damaskus og siden videre til Idlib, der er under oprørskontrol.

Også i Fuaa og Kefraya er busser kørt ud med civile, der skal under lægebehandling, siger syriske regeringskilder.

- Alt i alt kan det være op mod 500 mennesker, siger Jan Egeland, der står i spidsen for en FN-støttet humanitær indsats i Syrien, på et pressemøde i Genève.

/ritzau/AFP

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk