FN: Israels angreb på skoler er ikke tilfældige

FN's menneskerettighedschef mener, at Israel bevidst trodser international ret i offensiven mod Gaza.

FN's menneskerettighedschef, Navi Pillay (th), mener ikke, at Israels angreb på skoler i Gaza er tilfældige. (Foto: © Fabrice Coffrini, Scanpix)

FN's menneskerettighedschef, Navi Pillay, kritiserer i kraftige vendinger Israels angreb på civile hjem, skoler, hospitaler og FN-faciliteter i Gazastriben.

- Intet af dette forekommer mig at være tilfældigt. Der synes at være en bevidst modstand mod de forpligtelser, international folkeret pålægger Israel, siger hun ifølge AFP.

Den 23. juli vedtog FN's Menneskerettighedsråd at iværksætte en international undersøgelse, der skal belyse, om der er begået humanitære krænkelser i forbindelse med Israels seneste militære offensiv i Gazastriben.

- Israel bryder folkeretten

Tidligere samme dag sagde Navi Pillay i en FN-debat, at der er en stor mulighed for, at Israel bryder folkeretten i Gaza og måske begår krigsforbrydelser.

Menneskerettighedschefen sagde, at drabene på civile i Gaza - og navnlig drab på børn - vækker bekymring og sår tvivl om de forholdsregler israelerne hævder at tage for at skåne civile liv i konflikten.

Hun tilføjede samtidig, at der mangler proportionalitet i de israelske reaktioner på palæstinensiske militantes affyringer af raketter ind over Israel - en udtalelse, som også EU er kommet med.

/ritzau/AFP