FN opfordrer Venezuela til at frigive systemkritikere

Modstandere af præsident Maduro bør løslades, lyder det fra FN's menneskerettighedschef under et besøg i Venezuela.

FN's højkommissær for menneskerettigheder, Michelle Bachelet, mødtes i går med Venezuelas præsident, Nicolás Maduro. (Foto: Yuri CORTEZ © Ritzau Scanpix)

FN's højkommissær for menneskerettigheder, Michelle Bachelet, opfordrer Venezuelas regering til at frigive fængslede systemkritikere.

Hun har de seneste tre dage været på besøg i det kriseramte land, som selv har inviteret hende.

- Jeg opfordrer myndighederne til at løslade alle de, der er tilbageholdt eller frataget deres frihed for at udøve deres borgerrettigheder på en fredelig måde, siger hun.

Michelle Bachelet henviser til de hundredvis af fængslede modstandere af præsident Nicolás Maduro.

I går sagde Maduro, at han vil tage anbefalingerne fra FN's højkommissær for menneskerettigheder 'alvorligt'.

- Der vil altid være forskellige kriterier i hvert eneste land, men jeg sagde til hende, at hun kan regne med, at jeg som præsident vil tage hendes forslag og anbefalinger alvorligt, sagde Maduro efter sit møde med Michelle Bachelet.

Senere lovede han at retsforfølge personer, der er beskyldt for brud på menneskerettigheder.

Michelle Bachelets besøg i Venezuela kommer midt i en økonomisk og politisk krise i landet.

Bachelet har tidligere kritiseret den venezuelanske regerings håndtering af krisen og opfordret regeringen til at respektere 'alle menneskers grundlæggende ret til fredelig forsamling og ytringsfrihed'.

Under sit besøg har Michelle Bachelet også mødtes med oppositionsleder Juan Guaidó, der af flere end 50 lande,er anerkendt som Venezuelas fungerende præsident.

Ifølge menneskerettighedsorganisationer sidder 715 personer fængslet af politiske grunde. Det afvises af Maduros regering.

/ritzau/

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk