FN: Over fire millioner er flygtet fra krigen i Syrien

Fire millioner er på flugt fra krigen i Syrien, og FN forventer, at tallet stiger de kommende måneder.

En stor del af flygtningene fra Syrien krydser Middelhavet og ender i Italien, Grækenland eller Spanien. Her varmer nogle sig ved et bål på grænsen mellem Makedonien og Grækenland. (Foto: ROBERT ATANASOVSKI © Scanpix)

Krigen i Syrien har nu drevet flere end fire millioner mennesker på flugt til andre lande, og inden året er omme ventes flygtningestrømmen at vokse med yderligere en kvart million.

Det viser en ny rapport fra FN's Flygtningehøjkommissariat, UNHCR, der kostaterer, at der er tale om den største enkeltstående flygtningekrise i næsten et kvart århundrede.

Hovedparten af syrere på flugt søger mod nabolandet Tyrkiet. 4.013.000 flygtninge er kommet til Syriens nabolande, og endnu flere er blevet fordrevet internt i Syrien i løbet af de over fire år, hvor krigshandlingerne nu har stået på.

Svært at nå frem til fordrevne i Syrien

Mindst 7,6 millioner mennesker er flygtninge i deres eget land ifølge UNHCR.

Mange af dem lever under vanskelige omstændigheder og på steder, der er svære at nå for nødhjælpsorganisationer.

- Dette er det største antal flygtninge fra en enkeltstående konflikt i en generation. Det er en befolkningsgruppe, der har behov for støtte fra verden, men i stedet lever den under svære forhold og synker dybere ned i fattigdom, siger FN's højkommissær for flygtninge, António Guterres.

Kæmpeopgave for Tyrkiet

Det er kun ti måneder siden, at antallet af flygtninge i nabolande nåede tre millioner. Nu er det over fire millioner. Fortsætter den udvikling når tallet op omkring 4,27 millioner ved udgangen af 2015, vurderer UNHCR.

Mens et stigende antal mennesker på grund af de forværrede forhold i Syrien søger mod Europa eller endnu længere væk, så bliver et "overvældende flertal" i nærområdet ifølge António Guterres.

Og det er en enorm opgave for lande som Tyrkiet, bemærker han.

I juni ankom 24.000 syrere til Tyrkiet, der nu er vært for omkring 45 procent af alle syriske flygtninge i regionen.

/ritzau/

FacebookTwitter