FN: Pro-syriske tropper i Aleppo nedskyder 82 civile "på stedet"

11 kvinder og 13 børn er ifølge meldinger blandt ofrene.

Aleppos civile flygter længere ind de fortsat mindre oprørskontrollerede områder i den østlige del af byen. (Foto: STRINGER © Scanpix)

Det syriske regimes fremrykning i den østlige del af Aleppo har fatale konsekvenser for de civile i området.

I hvert fald melder FN nu om rapporter fra området, der beretter, at pro-syriske tropper i løbet af i går er begyndt at rykke ind i de tidligere oprørskontrollerede boligområder og "skyde civile på stedet" i deres hjem.

Det skriver nyhedsbureauet Reuters.

Ifølge Reuters er der tale om mindst 82 civile ofre - heriblandt 11 kvinder og 13 børn.

Drabene, som ifølge FN blev begået af en gruppe af pro-syriske irakiske soldater, fandt sted i de fire kvarterer, Bustan al-Qasr, al-Fardous, Al-Kalasah og al-Saliheen, i det østlige Aleppo.

Talsmand for FN's Menneskerettighedskontor Rupert Colville kalder ifølge BBC situationen i Aleppo for "et totalt sammenbrud af medmenneskeligheden".

Ingen steder at flygte hen

Det syriske regime er i gang med det afsluttende fremstød, der skal give dem den fulde kontrol med den østlige del af byen, som ellers har været kontrolleret af oprørsstyrker i de seneste fire år.

I løbet af de seneste dage er titusindvis af civile drevet på flugt fra byen, men mange er fortsat fanget uden mulighed for at undslippe.

Røde Kors har i lyset af de voldsomme bombardementer og kampe, der finder sted i Aleppo, appelleret til parterne i konflikten, om at beskytte og skåne Aleppos civile befolkning, som "bogstaveligt talt ikke har nogen sikre steder at flygte hen".

Også FN har opfordret det syriske regime og dets allierede, Rusland, til at stoppe de voldsomme bombardementer af byen og forsyne de civile med en sikker passage ud af byen.