Tema Krigen i Syrien

FN: Satser på Syrien-forhandlinger i august

Volden i især Aleppo ser ud til at blive værre, så forhandlinger skal snart i gang, siger udsending.

Staffan de Mistura, FN's særlige udsending for Syrien forventer, at fredsforhandlingerne for Syrien genoptages i slutningen af august. (Foto: RAINER JENSEN © Scanpix)

FN's særlige udsending for Syrien, Staffan de Mistura, håber at fredsforhandlingerne mellem Syriens regering og opposition kan komme i gang igen i slutningen af august.

- Målet er at fortsætte med en tredje runde forhandlinger med de syriske parter hen mod slutningen af august, siger han.

Udtalelsen kom efter et møde med diplomater fra USA og Rusland. De to lande har støttet hver sin side i krigen, som har varet i mere end fem år.

FN-udsendingen understreger, at det haster med at komme i gang med forhandlinger, fordi volden ser ud til blive optrappet - især i Aleppo, der er Syriens næststørste by.

Samtidig siger den amerikanske udenrigsminister, John Kerry, at der er sket fremskridt i retning af at redde den våbenhvile, der blev forhandlet på plads i februar, men siden er skudt i småstykker.

Indtil videre har forhandlingerne været kørt fast i striden om, hvilken rolle den syriske præsident, Bashar al-Assad, skal spille i Syrien fremover.

/ritzau/