FN: Tropper fra flere lande beskyldes for overgreb mod børn i Afrika

Europæiske tropper har begået seksuelle overgreb mod børn i Den Centralafrikanske Republik

Fredsbevarende styrker beskyldes for i seks tilfælde at have begået overgreb mod piger nær Bangui lufthavnen i 2014 i Den Centralafrikanske Republik (arkivfoto). (Foto: STAFF © Scanpix)

En FN-rapport afslører flere tilfælde af seksuelle overgreb mod børn i Den Centralafrikanske Republik begået af soldater fra Europa.

Ifølge Reuters er der tale om fredsbevarende tropper fra Georgien, Frankrig og yderligere et ikke-navngivet land, og de har begået overgrebene i 2014.

Sagen undersøges af EU, Georgien, Frankrig og det endnu ukendte land, som også er omfattet af anklagen.

De påståede forbrydelser, deriblandt voldtægter, skete fortrinsvis i 2014, men er først kommet frem de seneste uger, skriver Reuters.

- Det er ekstremt grove beskyldninger, og det er afgørende, at disse sager hurtigt bliver efterforsket grundigt, siger FN's Højkommissær for Menneskerettigheder, Zeid Ra'ad Al Hussein, i en erklæring.

- Alt for mange af disse forbrydelser får lov til at fortsætte, og gerningsmændene går fri, siger han.

Soldater i den fredsbevarende styrke, Minusca, i Den Centralafrikanske Republikanske Republik - som er en styrke på 10.000 mand - er flere gange tidligere blevet beskyldt for seksuelle overgreb, og det fik FN's generalsekretær, Ban Ki-moon, til sidste år at fyre chefen for missionen.

/DR Nyheder/