Tema Nordkoreas missiltrussel

FN's Sikkerhedsråd advarer Nordkorea efter ny missiltest

Kina, Nordkoreas vigtigste allierede og samhandelspartner, er med til at fordømme søndagens missilaffyring.

Sikkerhedsrådet er parat til at stramme sanktionerne over for Nordkorea, hvis landet ikke omgående indstiller afprøvningen af missiler. Det fremgår af udtalelsen. (Foto: Jeon Heon-kyun © Scanpix)

FN's Sikkerhedsråd fordømmer på det kraftigste Nordkoreas seneste test af et ballistisk missil.

Samtidig advarer rådet om yderligere tiltag som svar på Nordkoreas "stærkt destabiliserende opførsel".

Det fremgår af en enstemmig udtalelse fra det 15 lande store råd mandag.

Kina, der er Nordkoreas vigtigste allierede og største samhandelspartner, er således også enig i at fordømme missilaffyringen, der fandt sted søndag morgen koreansk tid.

Det skriver nyhedsbureauerne AFP og Reuters.

Sikkerhedsrådet er tirsdag hasteindkaldt til et møde bag lukkede døre om missiltesten.

Sikkerhedsrådet er parat til at stramme sanktionerne over for Nordkorea, hvis landet ikke omgående indstiller afprøvningen af missiler. Det fremgår af udtalelsen.

Sagen kort

  • I 2016 vedtog rådet to resolutioner om sanktioner for at øge presset på Nordkorea. I alt er det sket seks gange, siden Nordkorea i 2006 foretog sin første atomtest.
  • Men sanktionerne har ikke haft den ønskede effekt. Siden begyndelsen af 2016 har Nordkorea gennemført to atomprøvesprængninger og adskillige prøveaffyringer af missiler.
  • Mandag meddelte styret i Pyongyang, at et nyt ballistisk missil med kapacitet til at føre et "kraftigt atomsprænghoved" frem var blevet testet søndag.
  • Ifølge eksperter er missilet muligvis det hidtil mest langtrækkende, som det er lykkedes de nordkoreanske raketingeniører at fremstille.

/ritzau/