FN's Sikkerhedsråd klar med udkast om Aleppo-overvågning

FN skal tilsyneladende have bedre mulighed for at holde øje med evakueringen af Aleppo.

Syriens FN-ambassadør Bashar al-Jaafari (i midsten) overværer søndagens diskussion i Sikkerhedsrådet. (Foto: Andrew Kelly © Scanpix)

Medlemmer af FN's Sikkerhedsråd er søndag blevet enige om et udkast til en resolution, der skal øge FN-overvågningen af Aleppos evakuering. Det skriver nyhedsbureauet Reuters.

Forslaget skal til afstemning mandag.

- Vi forventer at vedtage resolutionen enstemmigt i morgen (mandag, red.), siger USA's FN-ambassadør, Samantha Powers, til journalister i New York.

Udkastet er resultatet af mere end tre timers forhandlinger bag lukkede døre.

Tidligere søndag gjorde Rusland det klart, at landet ville stille sig på tværs af et fransk forslag om Aleppo. Frankrig ville have FN-observatører sendt til Aleppo, men russerne afviste teksten som en "katastrofal idé".

- Vi kan ikke og vil ikke tillade, at det vedtages, sagde FN-ambassadør Vitalij Tjurkin ifølge flere internationale medier.

Mødes mandag klokken 15

I stedet havde Rusland sit eget forslag med til mødet. Det russiske forslag talte om overvågning, men ikke om observatører i Syrien.

Det er uvist, om det er denne kladdes ordlyd, som Sikkerhedsrådet er blevet enige om. Vitalij Tjurkin antyder dog søndag aften dansk tid, at Rusland vil stemme for resolutionen mandag.

- Jeg synes, at vi er nået frem til en god tekst. Vi har aftalt at stemme om den i morgen tidlig, siger han ifølge Reuters.

Sikkerhedsrådet mødes til afstemning om det tilsyneladende kompromis mandag klokken 15 dansk tid.

/ritzau/

FacebookTwitter