FN's tidligere klimachef: Kødspisere kan ende som rygere - på fortovet uden for restauranten

Christiana Figueres forudser, at kødspisere vil blive behandlet lige som rygere i fremtiden.

Christiana Figueres fra Costa Rica overtog ansvaret for FN's klimaindsats i 2010 og forlod posten i 2016. (Foto: STRINGER © Scanpix)

Hvis der skal sættes skub i, at flere mennesker lever af bæredygtig mad, skal kødspisende mennesker behandles ligesom rygere på restauranter.

Sådan lød den kontroversielle melding fra FN's tidligere klimachef Christiana Figueres i en debat under en stor teknologi-konference i den portugisiske hovedstad Lissabon. Det skriver det svenske medie SVT.

- Jeg kan godt lide at tænke ud af boksen. Hvordan ville det være, hvis restauranter om 10 til 15 år begyndte at behandle kødædere på samme måde som rygere?, spurgte Christiana Figueres og præsenterede et scenarium om, hvordan det ville lyde:

- Hvis de vil spise kød, må de gøre det uden for restauranten. Herinde spiser vi ikke kød, lød det fra costaricaneren, der var med til at forhandle Paris-aftalen fra 2015 på plads.

I disse dage deltager hun i konferencen i Lissabon, og det var under en paneldiskussion om fremtidig fødevareforsyning, at hun kom med forslaget. Hun mener, at man er nødt til at gøre noget radikalt, hvis man for alvor vil ændre folks spisevaner og gøre noget ved klimaproblemerne.

Det har længe været fremme, at kødproduktion er den helt store klimasynder. Især oksekød udleder meget CO2.

Facebook
Twitter