Fodbolddrenge må takke nej til VM-finale

De 12 drenge, der er blevet reddet ud af en grotte i Thailand, skal være indlagt mindst en uge frem.

Samtlige 12 drenge i alderen 11-16 år og deres 25-årige træner er nu indlagt på hospitalet i Chiang Rai. (Foto: handout © Scanpix)

Det ville sandsynligvis være en drengedrøm, der gik i opfyldelse.

Men de 12 holdkammerater på fodboldholdet Wild Boars kommer ikke til at kunne takke ja til Fifas invitation om at være tilskuer til finalen i fodbold-VM i Moskva på søndag.

Det oplyser Fifas ledelse til nyhedsbureuaet AP.

- Vi er blevet informeret af Thailands fodboldforbund om, at på grund af medicinske årsager, vil drengene ikke være i stand til at kunne rejse til Moskva for at overvære VM-finalen, lyder det i en udtalelse.

De sidste fire drenge og deres træner blev reddet ud af Tham Luang-grotten i dag, efter tre dages intensiv redningsaktion. Fodboldholdet var strandet fire kilometer inde i den oversvømmede grotte og måtte føres ud en ad gangen af professionelle dykkere.

I strålende humør

Selvom drengene er i god behold efter 17 dage i den mørke grotte - omstændighederne taget i betragtning, skal de forblive på hospitalet i hvert fald syv dage frem. Det oplyste en talsmand for hospitalet tidligere i dag.

En talsmand for sundhedsmyndighederne siger ifølge Ritzau, at de otte drenge, som blev reddet ud søndag og mandag, er "i strålende humør", og at de har stærke immunsystemer, fordi de spiller fodbold.

Jesada Chokdumrongsuk, vicegeneraldirektør i sundhedsministeriet, siger, at de drenge, som blev reddet ud først - i alderen fra 12 til 16 år - nu er i stand til at spise normalt.

To af dem har muligvis lungeinfektion, men hele gruppen er overordnet "ved godt helbred" og "smilende". Den anden gruppe drenge på fire, som blev reddet mandag, var i alderen fra 12-14.

I Fifa håber man nu på, at kunne finde en anden lejlighed til at fejre de 12 drenge.

Flere fodboldhold har sendt hilsner til drengene, efter de er kommet ud fra grotten, blandt andet Manchester United, som har inviteret drengene fra "Wild Boars" på besøg på Old Trafford stadion i England, så snart de er friske nok.

FacebookTwitter