Fodboldhold fanget i grotte i Thailand: Amerikansk militær er fløjet ind for at hjælpe

12 fodbolddrenge og deres 25-årige træner er forsvundet på femte døgn.

Amerikanske specialstyrker og britiske eksperter har her til morgen sluttet sig til eftersøgningen efter 12 fodbolddrenge og deres træner, som siden lørdag eftermiddag har været forsvundet i det nordlige Thailand.

De thailandske fodbolddrenge, der er i alderen fra 11 til 16 år, har været forsvundet i fem dage, efter at hovedindgangen til Tham Luang-grotten i det nordlige Thailand nær Myanmar blev blokeret efter voldsom regn i området.

Børnene og deres træner havde søgt tilflugt i grotten på grund af den voldsomme regn, og udenfor grotten står deres cykler, skoletasker og fodboldstøvler stadig.

Redningsarbejdet bliver optrappet

Siden lørdag har omkring 1000 personer fra Thailands elitefrømandskorps og flådens SEA-enhed arbejdet for at bane sig vej gennem grotten. Men nu får de hjælp af en amerikansk styrke på omkring 30 soldater, det oplyser USA's kommandostation på Hawaii.

Udover amerikansk militær er også engelske grotte-eksperter ankommet til området for at hjælpe med eftersøgningen, som står på døgnet rundt.

Den thailandske hær, som står for den generelle koordinering af redningsarbejdet, har ifølge nyhedsbureauet AP sagt, at vandstanden torsdag morgen stadig øges. Det betyder, at myndighederne har slukket strøm- og vandpumper på grund af frygt for elektriske farer.

Men selvom redningsarbejdet er blevet besværliggjort, så er der stadig håb for at finde drengene:

- Vi vil ikke give op. Det er nøglen her, fortæller den thailandske politichef Wirachai Songmetta.

Grotten, som drengene er fanget i, strækker sig over flere kilometer og har flere smalle korridorer. Den er kendt for ofte at blive oversvømmet i regnsæsonen.

Facebook
Twitter