Fødevaremangel i Venezuela: Der kan gå dage i mellem, at folk får noget at spise

Vi lever nu på "Maduro kost": ingen mad, ingen ingenting, lyder det fra en indbygger i byen Cumaná.

Den massive finans- og fødevarekrise har medført stor modstand i befolkningen mod Venezuelas siddende præsident, Nicolas Maduro. (Foto: FEDERICO PARRA © Scanpix)

Den finansielle krise i Venezuela har sendt befolkningen på sultens rand.

Nogle familier venter dage på det næste måltid, mens andre må skiftes til at spise.

Det skriver New York Times, der har besøgt byen Cumaná i det kriseplagede Venezuela.

- Mine børn siger, at de er sultne, og alt hvad jeg kan sige til dem, er at de må tage det med et smil og komme igennem det, fortæller Leidy Cordova til New York Times.

Hun er 39 år, har fem børn, og den torsdag aften, hun får besøg af New York Times, har hele familien ikke spist siden frokosttid dagen før.

I andre familier skiftes familiemedlemmer til at spise.

Sådan er realiteten for eksempel hjemme hos 69-årige Lucila Fonseca og hendes 45-årge datter Vanessa Furtado.

Begge kvinder er syge af kræft, men det ændrer ikke på, at datteren Vanessa Furtado må springe måltider over, så hendes mor får nok at spise.

- Jeg plejede at være meget fed, men det er jeg ikke længere. Vi er ved at dø af det her, siger Vanessa Furtado til New York Times.

- Vi lever på Maduro kost: ingen mad, ingen intet, konstaterer moren Lucila Fonseca med henvisning til landets præsident Nicolas Maduro.

  • Sagen kort

  • I takt med den tiltagende mangel på alt fra fødevarer til medicin er protester og butiksplyndringer taget til over hele Venezuela de seneste uger.

  • Hovedparten af de 30 millioner indbyggere er ramt af den økonomiske recession og en inflation, der ifølge Reuters er verdens højeste.

  • Præsident Nicolas Maduros politiske modstandere beskylder ham og forgængeren Hugo Chávez for at have kørt økonomien af sporet.

  • Oppositionen forsøger via underskriftsindsamlinger at få den fornødne folkelige opbakning til at udskrive en afstemning, hvor Maduro kræves afsat før tid.

Facebook
Twitter