Føljetonen om Camilla Broe fortsætter

Camilla Broe er på vej til at forlade USA. Mandag morgen lander hun i Københavns Lufthavn. Siden september har hun siddet fængslet i Miami. Men til det sidste var der problemer.

Så skulle det være vist: Camilla Broe er efter endnu et benspænd på vej hjem. (Foto: Jens Nørgaard Larsen © Scanpix)

Den 43-årige danske kvinde Camilla Broe siger søndag farvel til USA, når hun stiger om bord på et fly for at rejse mod Danmark. Mandag klokken 09.10 lander hun i Københavns Lufthavn, oplyser hendes advokat, Michael Juul Eriksen.

Camilla Broe blev natten til lørdag dansk tid sat på fri fod i USA, efter hun i september sidste år blev fængslet i landet. Siden løsladelsen har der været usikkerhed om, hvornår hun kunne få plads på en afgang med mulighed for videre forbindelse til Danmark.

Oprindelig var det planen, at hun skulle have mellemlandet i Düsseldorf i Tyskland, men da Interpol fortsat har en arrestordre på hende, risikerede hun, at tysk politi ville anholde hende og sende hende tilbage til USA. For at undgå det, flyver hun direkte fra Atlanta i USA til København.

Ikke noget pressemøde

Gennem de måneder Camilla Broe har siddet fængslet, har hendes 10-årige datter været anbragt i en plejefamilie. Hun vil mandag blive genforenet med sin mor.

- Der bliver ikke noget pressemøde med Camilla Broe i lufthavnen. Hun får kun tid til at sige et par ord, for det vigtigste for hende er at mødes med sin datter hurtigst muligt, siger Michael Juul Eriksen.

Camilla Broe er den første dansker, der er blevet udleveret til retsforfølgelse udenfor EU. De amerikanske myndigheder bad i 2007 om at få hende udleveret for at stille hende for retten for omfattende narkosmugling. Det sagde det danske justitsministerium ja til, og den 4. september 2009 blev hun fløjet til USA og fængslet. Siden fik hun rettens ord for, at sagen mod hende er annulleret, fordi den er forældet efter amerikansk lov.

Michael Juul Eriksen har bebudet en erstatningssag i kølvandet på affæren.

Facebook
Twitter