Første fly mellem Kina og Taiwan i 60 år

For første gang i 60 år er der nu oprettet direkte flyforbindelse mellem Kina og Taiwan. Taiwan håber på en strøm af kinesiske turister.

Her vinker kinesere farvel til de første turister på vej ombord på et fly, der for første gang i 60 år flyver direkte mellem Kina og Taiwan. (Foto: © Greg Baker, Scanpix)

For første gang i 60 år kan man gå ombord i et fly og flyve direkte mellem Kina og Taiwan.

Flyet, der fløj fra Guangzhou i Kina til Taipei i Taiwan, blev oversprøjtet med vand som velkomsthilsen, og de 100 turister om bord blev modtaget med traditionel dragedans og en æresport af spraglede balloner, da det tidligt i morges landede i Taipeis lufthavn. Det skriver BBC.

Der har ikke været direkte flyforbindelser mellem Kina og Taiwan, som Kina ikke betragter som et selvstændigt land, men som en oprørsk provins, siden borgerkrigen sluttede for næsten 60 år siden i 1949.

Men nu er der tøbrud mellem Fastlandskina og Taiwan og et af tegnene er altså en direkte flyforbindelse. Alene denne weekend vil der komme 36 fly fra Kina til Taiwan - og taiwaneserne kan også flyve den anden vej.

Beijing har givet tilladelse til at op til 3000 kinesiske turister tager til Taiwan per dag - fra midt i denne måned. Det første hold, der ankom i morges vil få særbehandling, de bliver inviteret til receptioner, middage og underholdsningprogrammer.

- Fastlandsfolkene er vore gæster. Jeg håber vi kan arbejde sammen for at imponere dem med taiwanesernes venlighed, lidenskab og gæstfrihed, siger Taiwans regeringsleder.