For første gang i 50 år: Amerikansk fabrik åbner i Cuba

Det er første gang i mere end 50 år, at USA giver et selskab lov til at starte op i Cuba

Forsøget på at normaliserer forholdet mellem Cuba og USA førte i juli 2015 til, at USA slog dørene op til en ambassade i Havana efter 54 år uden. (Foto: ENRIQUE DE LA OSA © Scanpix)

For første gang i mere end et halvt århundrede har en amerikansk virksomhed fået godkendelse til at åbne en fabrik i Cuba.

En forretningsmulighed, der indtil for få år siden havde været umuligt på grund af USA's handelsembargo mod landet, skriver nyhedsbureauet Associated Press (AP).

Virksomheden har planer om at producere op mod 1.000 små traktorer til cubanske landmænd om året. Den første skal efter planen forlade fabrikken i det første kvartal af 2017.

Ifølge selskabets ene ejer, Horace Clemmons, handler det om mere end bare profit.

- Alle vil rejse til Cuba og sælge noget, men det er ikke det vi vil. Vi kigger på problemet og hvordan vi kan hjælpe Cuba med at løse de problemer, som de mener er de vigtigste at få løst, siger han til AP.

Ifølge AP er der tale om en investering på mellem fem og ti millioner dollars – mellem 33 og 66 millioner kroner.

Meldingen kommer i forlængelse af en række initiativer, der siden december 2014 har haft som mål at normalisere forholdet mellem de to lande.

I december sidste år blev det derfor besluttet igen at tillade at sende post direkte mellem de to lande, ligesom landene blev enige om at genetablere faste flyruter over Den Mexicanske Golf og Nordatlanten.

Facebook
Twitter