(Foto: © Richard A. Brooks, Ritzau Scanpix)

Foråret klæder Japan i pink: Kirsebærtræerne er sprunget ud - og det sker tidligere end hidtil

Japanerne fejrer i disse dage kirsebærtræernes blomstring uden strikse coronaregler.

Foråret er kommet til Japan.

Flere steder i det asiatiske land blomstrer de japanske kirsebærtræer, og det trækker indbyggerne ud i landets parker.

Når træerne blomstrer, mødes japanerne til hanami. Det er en tradition, hvor de nyder blomsterne, samtidig med at de fester under de lyserøde trækroner.

Hanami har siden coronapandemiens udbrud været holdt i et begrænset omfang på grund af restriktioner. Men i år er flere af restriktionerne ophævet, og mange parker tillader igen festlighederne mellem træerne, hvor man kan spise og drikke, skriver Japan Times.

Blomstringen begyndte allerede tilbage i slutningen af februar i nogle japanske byer, men i de seneste dage har de lyserøde farver også ramt hovedstaden Tokyo.

Siden 1953 har man noteret, hvornår træerne sprang ud, og i år sker blomstringen ti dage før gennemsnittet. Det japanske medie skriver, at det skyldes et lunt martsvejr.

Tag en tur med til Japan i billedserien nedenfor, og få en smagsprøve på foråret.

 • En ung kvinde tager billede af en dukke og et blomstrende kirsebærtræ i Ueno Park i Tokyo. (Foto: © Richard A. Brooks, Ritzau Scanpix)
  1 / 10
 • Allerede i februar var blomstringen begyndt i den sydlige del af Japan. Her ses en fugl i et af kirsebærtræerne i Munakata. (Foto: © Masaki Akizuki, Associated Press)
  2 / 10
 • Japanerne mødes for at fejre blomstringen. Udover at tage billeder vælger nogle byers myndigheder at holde åbent for fester, hvor man spiser og drikker under træerne. (Foto: © PHILIP FONG, Ritzau Scanpix)
  3 / 10
 • I Tokyo erklærede man blomstringssæsonen åben 14. marts. Det er ti dage tidligere end normalt. Det er kun to gange siden 1953, at det er sket så tidligt. (Foto: © Richard A. Brooks, Ritzau Scanpix)
  4 / 10
 • Kirsebærblomsterne viser sig for alvor, når man ser dem fra luften. Her er det langs Kawazu-floden, der ligger sydvest for Tokyo. (Foto: © Masamine Kawaguchi, Associated Press)
  5 / 10
 • Muligheden for at mødes i store forsamlinger har været begrænset på grund af corona. Men nu har flere myndigheder valgt at tillade festligheder i forbindelse med blomstringfesten hanami. (Foto: © Richard A. Brooks, Ritzau Scanpix)
  6 / 10
 • Festlighederne forventes at skabe et ekstra forbrug på hele 32 milliarder kroner. Det er en tredobling i forhold til sidste år, hvor over halvdelen af japanerne vurderede, at de ikke ville fejre hanami. (Foto: © YUICHI YAMAZAKI, Ritzau Scanpix)
  7 / 10
 • Mange vælger at fejre hanami med familien. (Foto: © PHILIP FONG, Ritzau Scanpix)
  8 / 10
 • Mange japanere vælger at fejre festlighederne i hovedstaden Tokyo, hvor billedet stammer fra. I baggrunden kan man se Tokyo Skytree, der er 634 meter højt. (Foto: © PHILIP FONG, Ritzau Scanpix)
  9 / 10
 • En af de japanere, som Japan Times har interviewet, fortæller, at hun hvert eneste år ser frem til hanami. Det skyldes blandt andet, at flere butikker også bruger det kommercielt. - Butikker har lavet dekorationer med kirsebærblomster, så man føler virkelig, det er en national fejring, siger Moeri Kano på 18 år. (Foto: © Yoichi Hayashi, Associated Press)
  10 / 10