Fordobling af vindkraft i USA

Der blev opsat dobbelt så mange vindmøller i USA i første kvartal i år som i samme periode i 2008. Vindkraftsektoren efterlyser "langsigtet" politisk signal.

Mens vindmølleindustrien har det hårdt herhjemme, så blæser der nye politiske vinde i USA, og det afspejler sig også i vindenergisektoren. Den amerikanske vindkraftindustri installerede dobbelt så mange møller, målt i genereret energi, i første kvartal i år sammenlignet med samme periode i 2008.

Det fremgår af en opgørelse fra Den Amerikanske Vindenergisammenslutning (AWEA).

De nye vindmøller i årets første tre måneder producerer over 2800 megawatt. Herefter kommer den samlede kapacitet fra vindmøller i USA op på over 28.200 megawatt.

Oliestaten Texas fører

Oliestaten Texas er den førende stat med hensyn til vindkraft.

- Disse helt nye vindkraftprojekter skinner som en stråle af håb på vores økonomi, skaber gode arbejdspladser og forsyner hjem med en ren, vedvarende kilde af energi, udtaler AWEA's direktør, Denise Bode, i en erklæring.

- Men landet savner stadig et langsigtet signal, som er nødvendigt for at opbygge vedvarende energi i stor skala, tilføjer Bode.

Den amerikanske præsident, Barack Obama, har lovet at fordoble produktionen af vedvarende energi i løbet af tre år. Kongressen behandler lovforslag om at kræve af kraftværker, at en vis mængde af deres strøm skal fremstilles på basis af vedvarende kilder.

FacebookTwitter