Forfatter anklager Donald Trump for voldtægt

Donald Trump afviser anklage om voldtægt i 90'erne og kalder det hele for et 'pr-stunt'.

Donald Trump beskylder fotografer for at være "fake news medier" under en årlig skovtur for medlemmer af Kongressen i går. (Foto: Chris Kleponis © Scanpix)

Antallet af kvinder, som anklager USA's præsident, Donald Trump, for seksuelle krænkelser, er nu oppe på mindst 19.

Senest har journalisten Elizabeth Jean Carroll i en artikel i magasinet New York anklaget Trump for at have voldtaget hende i et prøverum i et stormagasin i enten slutningen af 1995 eller begyndelsen af 1996. Artiklen er et uddrag af en kommende bog, som Elizabeth Jean Carroll har skrevet.

I en udtalelse afviser Donald Trump journalistens beskyldninger, som ikke har været anmeldt til politiet. Trump skriver blandt andet, at han aldrig har mødt Elizabeth Jean Carroll, og at hun "prøver at sælge en bog".

"Tog tre minutter"

Elizabeth Jean Carroll skriver, at hun tilfældigt stødte ind i Donald Trump i stormagasinet Bergdorf Goodman i New York.

De to genkendte hinanden fra omtale i pressen. Trump var dengang en berømt forretningsmand, mens Elizabeth Jean Carroll havde bestyret en populær tv-brevkasse. De var begge omkring 50 år.

Carroll fortæller, at hun pjattede med Trump i stormagasinets undertøjsafdeling, og at de til sidst endte i et prøverum, hvor han voldtog hende.

Elizabeth Jean Carroll, fotograferet i 2006. (Foto: julieannesmo © creative commons)

Skribenten fortæller, at det hele "højest tog tre minutter", og at der hverken er vidner eller sikkerhedskameraer, som kan understøtte anklagen. Hun siger, at hun dengang fortalte om episoden til to veninder, som i dag bekræfter hendes udlægning over for magasinet New York.

Det er anden gang, at en kvinde beskylder Trump for voldtægt. Den første anklage kom fra præsidentens ekskone Ivana Trump, som siden trak beskyldningen tilbage.

Trump: Pr-stunt

I sin udtalelse om sagen anklager Donald Trump magasinet New York for at "sprede falske nyheder".

Præsidenten mener, at hele sagen er et pr-stunt, som handler om at sælge bøger eller at fremme en politisk agenda.

Han opfordrer alle, som har informationer om, at hans politiske modstandere hos Demokraterne samarbejder med Elizabeth Jean Carroll eller magasinet New York om at henvende sig til Det Hvide Hus.

Præsidentens udsagn om, at han aldrig har mødt Carroll bliver tilsyneladende modsagt af et foto i artiklen, som viser de to tale sammen ved en fest hos tv-selskabet NBC omkring 1987.

Stormagasinet Bergdorf Goodman blev grundlagt i 1899. (Foto: Ajay Suresh © creative commons)

Overblik: Anklager mod Trump

Før præsidentvalget i 2016 stod en række kvinder mellem maj og oktober frem med anklager om, at Donald Trump havde krænket dem seksuelt:

Mindy McGIllivray

Hun forklarede til Palm Beach Post 12. oktober, at hun blev befamlet på bagdelen af Trump for 13 år siden. Hun meldte det aldrig.

- Lige pludselig mærkede jeg et greb, et lille puf. Jeg tror, det er Kens kamerataske, det var min første tanke. Jeg vender mig rundt, og der er Donald. Han kiggede sådan hurtigt væk. Jeg vendte mig hurtigt igen, mod Ray Charles, og jeg var lamslået, sagde hun.

Jessica Leeds

Hun fløj sammen med Donald Trump for mere end 30 år siden. Her skulle han have befamlet hendes bryster og forsøgt at stikke hånden op under hendes nederdel.

- Han var som en blæksprutte. Hans hænder var alle vegne, forklarede hun til New York Times 12. oktober.

Rachel Crooks

Hun var receptionist i en ejendomsvirksomhed i 2005. Mødte Trump i en elevator, hvor han forsøgte at kysse hende.

- Jeg var så trist over, at han mente, at jeg var så ligegyldig, at han kunne gøre det, sagde hun til New York Times 12 oktober.

Natasha Stoynoff

Hun var journalist på People Magazine og skulle i 2005 skrive en artikel om Trump og hans kone Melania Trump.

Hun siger, at hun blev vist rundt i huset, da Melania var på toilettet, og pludselig skubbede Trump hende op mod en væg og begyndte at kysse hende.

- Det kræver meget at skubbe mig. Men Trump er meget større – en truende figur – og han var hurtig, overraskede mig og jeg var ude af balance. Jeg var lamslået. Og jeg var taknemmelig, da Trumps mangeårige butler kom ind i rummet minuttet efter, da jeg forsøgte at frigøre mig, sagde hun til People Magazine 12. oktober.

Jill Harth

Forsøgte sammen med sin mand at få en forretningsaftale med Trump, så de kunne afholde konkurrencer på hans hotel i Las Vegas i 1992.

Under en middag førte Trump angiveligt hånden op under hendes nederdel og op til skridtet.

- Jeg vidste ikke, hvordan jeg skulle håndtere det. Jeg gik væk fra ham og sagde, at jeg skulle på toilettet. Det var en flugtrute, sagde hun til New York Times 7. oktober.

I 1993 besøgte Harth og hendes kæreste Trump, og Harth blev tilbudt en rundvisning og fik blandt andet vist datteren Ivanka Trumps soveværelse. Her forsøgte Trump at kysse hende og befamle hende.

Hun lagde i 1997 sag an mod Donald Trump for sexchikane. Hun forklarede selv, at hun trak sagen tilbage mod et forlig i en sag om manglende betaling mellem Trump og Harth og hendes mands virksomhed.

Donald Trump afviser historien, men den bakkes op af manden, som Harth ikke længere er sammen med.

Harth begyndte desuden at date Trump i 1998 – angiveligt på grund af en depression.

Cassandra Searles

Den tidligere deltager i Miss USA 2013, Cassandra Searles, skrev i et indlæg 17. juni på Facebook, at Donald Trump behandlede dem som "kvæg" og sin "ejendom".

- Han vil sikkert ikke have, at jeg fortæller historien, om dengang han hele tiden tog mig på røven og inviterede mig op til hans hotelværelse, skriver hun i en kommentar til sit eget opslag.

Temple Taggart

Den dengang 21-årige Miss Utah deltog i 1997 i Miss USA-konkurrencen.

- Han kyssede mig lige på læberne. Jeg tænkte; ”Gud, hvor klamt”, sagde hun til New York Times 14. maj.

Trump har afvist Taggarts forklaring og har ifølge New York Times sagt, at han er meget tilbageholdende med at kysse fremmede på læberne.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk