Forgiftet eksspion ude af hospitalet

Den russiske eksspion blev sammen med sin datter forgiftet på en bænk i Storbritannien.

Det var ved denne bænk, at Sergej Skripal og datteren blev fundet i begyndelsen af marts. (Foto: HENRY NICHOLLS © Scanpix)

Efter at være udsat for nervegiftangreb i Salisbury er Sergej Skripal nu udskrevet fra hospitalet, oplyser de britiske sundhedsmyndigheder.

Den 66-årige Sergej Skripal og hans datter Julia blev fundet livløse på en bænk den 4. marts.

Efterfølgende fastslog politiet, at de to havde været udsat for et nervegiftangreb. Et angreb, den britiske regering har anklaget Rusland for at stå bag, men som den russiske regeringen har afvist at stå bag.

- Det er fantastisk, at Sergej Skripal nu er rask nok til at forlade hospitalet, siger direktør Cara Charles-Barks fra Salisbury District Hospital, hvor han er blevet behandlet.

Sergej Skripal er en tidligere russisk efterretningsofficer, der har siddet fængslet i Moskva for forræderi, men han kom til Storbritannien i 2010 som en del af en udvekslingsaftale.

Hans datter, Julia Skripal, der også blev forgiftet for over to måneder siden, er blevet udskrevet. Det samme er en betjent, der blev skadet af nervegiften.

Omfattende behandling

Selvom hospitalet ikke ønsker at gå i detaljer om behandlingen, så understreger det, at den har været omfattende.

- Det har krævet, at vi skulle stabilisere dem og holde dem i live, indtil deres kroppe kunne producere flere enzymer, som kunne erstatte dem, der var blevet forgiftet, skriver hospitalet i en pressemeddelelse.

Lorna Wilkinson, der er chefsygeplejerske, understreger samtidig, at behandlingen ikke er slut, selvom de er blevet udskrevet.

Forgiftningssagen har forårsaget en højspændt, diplomatisk krise, hvor Storbritannien sammen med en række andre lande, heriblandt Danmark og USA, har udvist flere russiske diplomater.

Russerne har svaret igen med selv at udvise britiske diplomater, og hele sagen har bragt minder om tiden under Den Kolde Krig til live.

Facebook
Twitter