Formodede brevbomber: CNN evakueret midt i udsendelse

Mistænkelig pakke var adresseret til tidligere Trump-kritisk CIA-direktør.

Evakueringen af Time Warner bygningen i Manhattan har skabt stor opmærksomhed. (Foto: KEVIN COOMBS © Scanpix)

En mistænkelig pakke sendt til CNN's kontor i Time Warner bygningen har ført til, at nyhedskanalen har evakueret sin redaktion på Manhattan i New York.

Brandalarmen på CNN-redaktionen gik i gang kort efter klokken 10 lokal tid og kunne høres i liveudsendelsen, beretter CNN's journalister på stedet.

- Det blev hurtigt klart, som vores kollegaer skyndte sig ud af bygningen, at det var en alarm, vi skulle lytte til, lyder det fra CNN-værten Jim Sciutto.

CNN's rapportering viser et stort politiopbud i området, og politiet har evakueret den samlede folkemængde væk fra området.

Ifølge tv-kanalen er den formodede sprængladning blevet transporteret væk fra bygningen i en særlig vogn fra bombepatruljen.

Meldingerne om den mistænkelige pakke kommer i kølvandet på, at to mistænkelige pakker adresseret til Hillary Clinton og Barack Obama er blevet fundet i sikkerhedstjek.

CNN: Adresseret til tidligere CIA-direktør

CNN siger, at den mistænkelige pakke, der førte til, at man har evakueret Time Warner bygningen, var adresseret til den tidligere CIA-direktør John Brennan, selv om den var sendt til CNN's officielle adresse.

Brennan var direktør for CIA fra 2013-2017 under præsident Obama og er kendt som en udtalt kritiker af præsident Trump. Han har blandt andet sidestillet præsident Trumps opførsel med udenlandske tyranner og despoter.

Den tidligere direktør er tilknyttet medierne MSNBC og NBC News som kommentator, men har også optrådt som gæst hos CNN adskillige gange.

Flere demokrater påvirket

Ifølge NBC's Miami-redaktion har politiet i Florida bekræftet, at politiet undersøger en mistænkelig pakke sendt til et kontor tilhørende det demokratiske kongresmedlem Debbie Wasserman Schultz.

CNN beretter, at pakken oprindeligt var adresseret til den tidligere amerikanske justitsminister Eric Holder, men havde den forkerte adresse påskrevet.

Ifølge CNN havde gerningsmanden skrevet Debbie Wasserman Schultz' adresse på pakken som returadresse, og derfor er pakken dukket op på hendes kontor i Florida.

Schultz er tidligere formand for Demokraternes partiorganisation, DNC.

Foruden de rapportede mistænkelige pakker på Manhattan og i Florida er to mistænkelige pakker adresseret til Hillary Clinton og Barack Obama blevet fundet i sikkerhedstjek, oplyser Secret Service.

I mandags detonerede amerikansk politi en brevbombe, som var sendt til den amerikanske milliardær George Soros, som er kendt for at være politisk aktiv og flittigt har støttet demokratiske kandidater.

Politiet har i Soros' tilfælde bekræftet, at der var tale om en bombe. Den blev "proaktivt detoneret" af myndighederne. Ingen kom noget til.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk