Formodet gerningsmand bag terrorangreb fængslet

Mindst 49 er dræbt og omkring 42 er såret efter angrebene mod to moskeer i New Zealand.

Brenton Tarrant, der er sigtet for drab i forbindelse med terrorangrebet i Christchurch, er lørdag morgen new zealandsk tid blevet fængslet frem til den 5. april. Det skete ved et retsmøde i Christchurch District Court.

Det skriver lokale medier, der er til stede i retten.

Terrorangrebet fandt sted fredag klokken cirka 13:40 lokal tid. Målene var to moskeer i byen Christchurch på New Zealands sydlige ø.

49 personer blev dræbt. 41 blev dræbt i al-Noor moskéen, syv blev dræbt i Linwood-moskéen, og en døde på hospitalet. Omkring 42 er såret. Det oplyser New Zealands politi.

’En almindelig hvid mand’

Forud for terrorangrebet i Christchurch New Zealand offentliggjorde en anonym bruger, som menes at være den 28-årige mand, et manifest på et højreorienteret internetforum.

I manifestet forklarer forfatteren blandt andet, hvorfor han udvalgte to moskéer i Christchurch som sine terrormål og gengiver desuden højreekstreme synspunkter og redegør for sin motivation for angrebet.

Han beskriver sig selv som "blot en almindelig hvid mand, 28 år gammel. Født i Australien i en arbejderklassefamilie med lav indkomst".

Personlig træner

Ifølge det australske medie ABC arbejdede Brenton Tarrant tidligere som personlig træner i et fitnesscenter i den australske by Grafton.

Ifølge en centerleder arbejdede han der i 2009 og to år frem, efter han havde færdiggjort sin skole.

- Han var meget dedikeret til sit arbejde, siger lederen af fitnesscentret, Tracy Gray.

- Han tilbød gratis træning til børn i området og han var meget passioneret omkring det, siger hun.

Mere fra dr.dk

Facebook
Twitter