Formodet halshugger kom ikke hjem: Hustru fulgte med på tv

Hustruen til den formodede gerningsmand i Frankrig så hvad der var sket på tv.

Franske politimænd ses udenfor det fragtfirma, hvor den den formodede gerningsmand arbejdede. (Foto: Ruben Sprich © Scanpix)

Yassin Salhi skulle være kommet hjem til sin hustru fredag middag. Hun ventede ham faktisk.

Sammen med sin svigerinde blev hun utålmodig, da klokken nærmede sig 14. Yassin kunne have været hjemme for to timer siden.

- Han tog på arbejde klokken syv i morges – han er fragtmand, har hans hustru til radiostationen Europe1 ifølge Mirror.

- Min svigerinde sagde: ”Tænd fjernsynet”. Og så begyndte hun at græde. Mit hjerte stoppede.

På skærmen kunne de se, at en mand var blevet halshugget i en lille, fransk by tæt på Lyon. Yassin Salhi skulle eftersigende have stået bag drabet på chefen i fragtfirmaet.

Overmandet af brandmand

En håndfuld timer før hustruen tændte for fjernsynet, bragede en bil ind i en gastank ved en gasfabrik. Lidt i ti blev liget af den halshuggede mand fundet.

35-årige Yassin Salhi blev selv overmandet af en brandmand. Siden da er også en formodet medsammensvoren blevet anholdt, forlyder det ifølge flere internationale medier.

Kendt af politiet

I 2006 kom Yassin Sahli på de franske myndigheders observationsliste. Det fortalte indenrigsminister Bernard Cazeneuve på et pressemøde.

- Han var under observation for radikalisering, men det stoppede i 2008, lød det fra indenrigsministeren.

Radiokanalen RTL beretter dog, at den franske sikkerhedstjeneste har holdt øje med Sahli så sent som i 2014. I et dokument skulle han sammen med to venner være beskrevet som ”radikale muslimer”, der ville starte en islamisk institution i den østfranske by Besançon. Det skriver Aftonbladet.

Fra normalt familieliv til halshugning

For Yassin Salhis hustru virker alt dette som noget af en overraskelse. Mildest talt.

Med ét er Yassin Salhi ikke bare familiefar. Han er også hovedperson i en sag, der efterforskes som terror. Stærkt mistænkt for at have halshugget sin chef.

- Vi lever et almindeligt familieliv: Han tager på arbejde og kommer hjem igen. Vi er normale muslimer, der holder Ramadan. Vi har tre børn og er en helt normal familie. Jeg forstår det ikke.

Facebook
Twitter