Formodet New York-angrebsmand: Det føltes godt

Sayfullo Saipov havde angiveligt på forhånd planlagt at dræbe så mange som muligt til halloween.

Sayfullo Saipov, mistænkt for at stå bag angrebet på Manhattan tirsdag, sad i en kørestol ved retsmødet. Her blev den 29-årige usbeker varetægtsfængslet. (Foto: JANE ROSENBERG © Scanpix)

Gerningsmanden
bag angrebet i New York tirsdag, Sayfullo Saipov, erkender, at han handlede på vegne af Islamisk Stat.

Samtidig fortæller han, at det "føltes godt" at udføre drabene.

Det kom frem under et retsmøde på Manhattan i New York, hvor den 29-årige usbeker deltog siddende i en kørestol. Her blev han

varetægtsfængslet
.

Sayfullo Saipov er sigtet for med fuldt overlæg at køre ind i flere mennesker nær World Trade Center på Manhattan og herved dræbe otte og sårede 12.

- Han har fortalt forbundspolitiet

FBI
, at han har planlagt angrebet i over et år. For to måneder siden besluttede han, hvilken bil, han ville bruge, og for en uge siden gennemførte han en testkørsel af ruten på Manhattan, fortæller USA-korrespondent i
DR
Nyheder Lillian Gjerulf Kretz.

Bad om IS-flag

Gerningsmanden
har også oplyst, at han valgte 31. oktober til sit angreb, fordi der ville være ekstra mange mennesker på gaden i anledning af halloween. Derudover har Sayfullo Saipov bedt om at få terrorgruppen Islamisk Stats sorte flag hængt op på sin hospitalsstue.

Det er ret usædvanligt, at personer, som dræber i Islamisk Stats navn, vælger at tale med politiet.

- Politiet har nu mulighed for at krydstjekke Saipovs forklaringer. De har mulighed for at finde ud af, hvem han helt konkret har haft kontakt med de senere år og særligt i månederne op til angrebet, fortæller Lilian Gjerulf Kretz.

Den 29-årige blev anholdt, efter han blev skudt i maven af politiet.

USA's præsident Donald Trump har på Twitter krævet, at Sayfullo Saipov idømmes dødsstraf.

/

DR
Nyheder/