Formodet terrorist anholdt i Kiel

Tysk politi har anholdt den ene af to formodede bombemænd, der den 31. juli forsøgte at sprænge regionaltog fra Köln til Koblenz og Dortmund. DNA-spor og fingeraftryk forbinder ham med bomben, siger anklager.

Fåmælt politi afspærrede banegården i Kile i adskile timer, og kørte en del bevismateriale bort efter arrestationen. (Foto: Thomas Nyfeler © Scanpix)

Tysk politi har anholdt den ene af to formodede bombemænd, der den 31. juli forsøgte at sprænge regionaltog fra Köln til Koblenz og Hamm.

Den anholdte blev fanget under en stor politiaktion lørdag morgen på banegården i Kiel. Han er, ifølge det tyske dagblad Die Welts netudgave, en 21-årig libaneser, der studerer i Kiel. Manden bor på et kollegium i den nordtyske by.

Fejl i bomber hindrede blodbad

Den anholdte tilhører ifølge kilder, der er inde i efterforskningsarbejdet, et islamistisk netværk, og efter anholdelsen anser politiet det for sandsynligt at bombeaktionen ikke var isolerede enkeltpersoners værk.

Politiet har sat alle kræfter ind i eftersøgningen af den anden person, der fremstår på en overvågningsvideo fra banegården i Köln, den 31. juli,

Ifølge politiet var det alene fejl i de to mænds bomber, der afværgede en fuldbyrdet terrorhandling.

Den anholdte fremstilles i dag for en dommer i Karlsruhe.

Tysklands øverste statsanklager Monika Harms sagde lørdag eftermiddag på en pressekonference, at dna-spor og fingeraftryk definitivt forbinder den anholdte med bomberne.

Facebook
Twitter