Forsøg: Italiens hær skal dyrke hash i lange baner

Støvlelandet har sat sig for at sparke prisen i bund og tage kampen op mod den blomstrende gadehandel.

Den italienske hær skal fra 2015 dyrke hash i lange baner.

I 2013 gav Italiens regering patienter med sklerose eller kræft en gave, da den gjorde det lovligt at anvende hash som smertelindring.

Men apotekernes høje priser - der gerne er ti gange højere end prisen på gaden - betyder, at mange italienere vender hver en euro flere gange, før de i stedet trasker ned på gaden for at skaffe det.

Men det skal standses nu, skriver The Independent.

Derfor har støvlelandet bestemt sig for at sparke apotekernes priser i bund og dermed i i bogstaveligste forstand tage kampen op mod den ulovlige og blomstrende gadehandel.

De har sat hæren i gang med at dyrke hash i lange baner.

Hærens hashfabrik i Firenze

Apotekernes høje priser skyldes, at det er ulovligt at dyrke hash i Italien, og de derfor er nødsaget til at importere det fra Holland.

Derfor skal hæren fra næste år dyrke den grønne urt og producere lægemidler til smertebehandling i et laboratorium på en farmaceutisk fabrik i Firenze.

Fabrikken producerer allerede medicin til Italiens væbnede styrker, og skal derfor tage sig af den strengt kontrollerede produktion.

Men selv om slagplanen er lagt af ministerierne for sundhed og forsvar, er der stadig arge modstandere af brugen af mariuajana som medicin.

Advarsel: En nation af zombier

En af den er senator Carlo Giovanardi, der er en kampklar katolsk modstander af narko og som advarer om, at en lovliggørelse kan føre til et "samfund af zombier".

Derudover har Paven sagt, at han er imod "enhver form for stofmisbrug", herunder til medicinsk brug.

Og det er stort problem i et katolsk land, hvis folk skal skrive sig op til dette projekt frem for at snige sig ned på gadehjørnerne for et fix.

Derfor holder den italienske regering vejret, mens pilotprojektet prøves af.