Forsvunden Interpol-chefs hustru truet af kinesisk-talende mand: ’Vi ved hvor du er’

’Der er sendt agenter af sted for at finde dig’, lød truslen til Grace Meng, hustruen til Interpols forsvundne chef.

Meng Hongwei forsvandt i slutningen af september under en rejse i Kina. (Foto: INTERPOL / HANDOUT © Scanpix)

Hustruen til den tidligere Interpol-chef, som sidste uge blev meldt savnet, har modtaget truende telefonopkald.

Hustruen, Grace Meng, skal angiveligt være blevet ringet op af en kinesisk-talende mand, som fortalte hende, at der var sendt agenter ud for at finde hende.

Hendes mand, kinesiske Meng Hongwei, som både er tidligere chef for den internationale organisation Interpol og også er kinesisk viceminister for offentlig sikkerhed, forsvandt under en rejse til Kina i sidste måned.

Grace Meng, hustruen til den forsvundne Interpol-chef, taler med journalister på et hotelværelse i Lyon. (Foto: Jeff Pachoud © Scanpix)

I et interview med nyhedsbureauet AP fortæller Grace Meng fra et hotelværelse i Lyon, at hendes mand havde været forsvundet i mere end en uge under sin rejse til Kina, da hun modtog det truende opkald.

Den seneste kontakt hun havde haft med sin 64-årige mand var en sms sendt den 25. september, hvori han skrev: ”Vent på mit opkald” og derefter sendte en emojil, som forestillede en kniv. Men han ringede aldrig.

Det gjorde i stedet en mand, som ikke præsenterede sig.

- Du skal lytte, men ikke tale, fortalte den kinesiske mandestemme i telefonen hende.

- Vi er kommet i to hold, to hold bare for dig.

Grace Meng fortæller, at det eneste, hun fik at vide om mandens identitet, var, at han sagde, at han engang havde arbejdet for hendes mand. Han sagde også, at han vidste, hvor hun var.

Får politibeskyttelse

Ved at tale åbent om sin mands forsvinden har Grace Meng taget et skridt sjældent set i kinesisk politik. Det sker ikke sjældent, at fremtrædende personer forsvinder, men det anses som værende usædvanligt, at det går ud over en mand som Meng Hongwei, som har bestredet en international toppost.

Grace Meng har på grund af sin åbenmundethed fået tildelt politibeskyttelse af fransk politi.

- Jeg føler, at jeg har et ansvar for at stille mig op. Først når man har været igennem så megen smerte, kan man forstå, at endnu flere mennesker har lidt, siger hun.

De kinesiske myndigheder fortalte forleden, at Meng Hongwei undersøges for uspecificerede brud på loven.

Det er det Kommunistiske Partis organ til opretholdelse af disciplin, som undersøger forholdene omkring Interpol-chefen. Organet skrev søndag aften på sin hjemmeside, at Meng Hongwei ”mistænkes for brud på loven”.

Interpol har bedt Kina om et officielt svar på Meng Hongweis forsvinden.

Facebook
Twitter
Emner: