Forsvundet fly: Undersøisk lyd giver nyt håb

Eftersøgningsleder giver ny lyd 30 procent chance for at stamme fra det forsvundne fly, og fokus for eftersøgningen flyttes nu.

Ubåde har været i gang med at undersøge havet ud for Australien i månedsvis, men nyt spor flytter eftersøgningen til et helt nyt område. (Foto: LSIS Bradley Darvill © Scanpix)

Det meste af foråret er blevet brugt på at eftersøge et område ud for Australiens vestkyst efter det forsvundne fly MH370 uden held.

Men nu er der dukket et nyt spor op, som flytter fokusområdet omkring 4500 kilometer nordvest for Australien ud for Indiens sydlige spids.

Det drejer sig om en undersøisk lyd, der kan stamme fra et objekt, der rammer vandoverfladen, skriver New York Times.

25-30 procent chance for at stamme fra fly

Det nye område stemmer ikke overens med de udregninger om mulige nedstyrtningssteder. De blev lavet ud fra satelitdata fra firmaet Inmarsat, som blev offentliggjort for nylig.

Alligevel mener marineforsker Alec Duncan, der har ledet efterforskningen, at der er en god chance for, at det nye spor er givtigt.

- Spørger du mig, hvad sandsynligheden er for, at det her er relateret til flyet, vil jeg sige, at det er 25 til 30 procent, hvis man ikke tænker på satellitdataene. Men det er bestemt også værd at tage et kig på, siger han.

Enormt område

Området, som lyden stammer fra, er flere tusind kilometer langt og flere hundrede kilometer bredt - nogenlunde på størrelse med den amerikanske stat Texas.

Med andre ord vil en eftersøgning altså tage noget tid, og samtidig understreger Alec Duncan, at lyden kan stamme fra flere andre ting. Blandt andet undersøiske jordskælv, som der er mange af i det pågældende område.

Ikke desto mindre er der tale om det første nye spor i lang tid i eftersøgningen på MH370, der har varet næsten tre måneder.

FacebookTwitter