Forsyningsskib ankommet til Tikopia

Ved solnedgang lørdag, lokal tid, ankom patruljebåden Auki til den orkanhærgede ø Tikopia i Stillehavet med hårdt tiltrængte forsyninger til de 1300 indbyggere på den lille ø i Salomon-øerne.

Ved solnedgang lørdag, lokal tid, ankom patruljebåden Auki tilden orkanhærgede ø Tikopia i Stillehavet med hårdt tiltrængteforsyninger til de 1300 indbyggere på den lille ø iSalomon-øerne.

For en uge siden blev tre små øer Tikopia, Anuta og Mota Lava iStillehavet ramt af århundredets værste orkan, og kun ved at søgetilflugt i huler overlevede beboerne.

Øerne blev jævnet med jorden og alle fødevare og ferskvand blevødelagt af ti meter høje bølger, der skyllede ind over øerne.

Beboerne har siden overlevet ved at spise kokosnødder og andrefrugter, der var efterladt af stormen.

Sygeplejersken fra patruljebåden Auki gik omgående i gang med atyde førstehjælp til de sårede beboere, mens Auki blev losset.

Auki skal senere i dag videre til naboøen Anuta, der blev ligeså hårdt ramt af orkanen som Tikopia, og hvor man endnu ikke kenderbeboernes skæbne.

En andet forsyningsskib, der er chartert af New Zealands ogAustraliens regering og fyldt med mad, vand og medicin ventes tilTikopia og Anuta mandag.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk