Fortroligt forlig i Epstein-sag giver håb for prins Andrew

Kvinde beskylder prinsen for overgreb i 2001, da hun var 17 år gammel.

Den britiske prins Andrew har fået store problemer på grund sit venskab med rigmanden Jeffrey Epstein. (Foto: Steve Parsons © Ritzau Scanpix)

I 2009 indgik den skandaleramte rigmand Jeffrey Epstein et forlig med kvinden Virginia Giuffre, da han var tiltalt for at have betalt hende og andre mindreårige for seksuelle ydelser.

Virginia Giuffre modtog 500.000 dollar som led i aftalen. Det ved vi, fordi en domstol i New York nu har offentliggjort det hidtil fortrolige dokument.

Domstolen behandler et civilt søgsmål fra Virginia Giuffre mod den britiske prins Andrew. Giuffre beskylder prinsen for overgreb mod hende i 2001, da hun var 17 år.

Det er prins Andrews advokater, som har bedt domstolen om at inddrage det 13 år gamle forlig i den nye sag. De håber nemlig, at aftalen mellem Virginia Giuffre og Jeffrey Epstein vil få dommeren til at afvise sagen mod prins Andrew.

Jeffrey Epstein begik selvmord i 2019, da han stod anklaget for omfattende sexmisbrug af mindreårige. (Foto: Handout . © Ritzau Scanpix)

'Enhver anden person'

Håbet bygger på formuleringer i forliget, hvor Virginia Giuffre gik med til blandt andet at "frikende" Epstein og "enhver anden person eller enhed, der potentielt kunne være blevet inkluderet som en mulig sagsøgt." Det skriver The Guardian.

Forliget fra 2009 ser dagens lys før et vigtigt retsmøde tirsdag, hvor dommeren vil høre argumenter for og imod at afvise sagen.

Virginia Giuffres advokater siger, at aftalen er irrelevant for det aktuelle søgsmål.

Den nu 38-årige kvinde siger, at overgrebene mod hende skete i Jeffrey Epsteins hus i New York og på hans private ø i Caribien. Prins Andrew var på det tidspunkt i den amerikanske rigmands omgangskreds.

Jeffrey Epstein med sin tidligere kæreste Ghislaine Maxwell. (Foto: Handout © AFP or licensors)

'Omfattende misbrug'

Epstein blev i 2019 anholdt i en omfattende sag om misbrug af mindreårige. Men han nåede aldrig at komme for retten. Han blev fundet død i sin fængselscelle i august 2019. Retsmedicinere afgjorde, at han havde begået selvmord.

I sidste uge blev Epsteins tidligere kæreste og samarbejdspartner Ghislaine Maxwell kendt skyldig i tiltaler om, at hun hjalp rigmanden med at skaffe mindreårige piger til sex.

Det var i øvrigt Maxwell, som i 1990'erne præsenterede prins Andrews og Epstein for hinanden.

FacebookTwitter